NOTÍCIES

​Èxit en l'activitat del Club Family de diumenge passat, dia 17 de gener

20/01/21

​ENTITAT

L'entitat adaptem la nostra activitat i seguim amb el Club Family amb l'ajuda de Carles Cases, animador del Club.

Diumenge passat, dia 17 de gener, vam gaudir amb el Club Family de la pel·lícula: "James y el melocotón gigante". Una bonica història d'en Roald Dahl (autor de títols com Charlie i la fàbrica de xocolata o Matilde, entre d'altres), amenitzada i introduïda pel mestre de cerimònies del Club Family Carles Casas Bolet.

Reprenem l'activitat de les seccions, adaptant-nos a les noves normatives de restricció en relació amb la
Covid-19

14/01/21

​ENTITAT

L'entitat adaptem la nostra activitat en relació amb les noves mesures de restricció publicades pel PROCICAT el passat 4 de gener.

Les nostres seccions busquen la manera d'adaptar-se, en cas de ser possible dins les mesures de seguretat, a les noves mesures de restricció en matèria de Salut Pública del PROCICAT. Des de l'escola de dansa s'ha reprès tota l'activitat de forma telemàtica a través de la plataforma ZOOM, tal com les activitats d'Història i Filosofia, que a més, es mantenen presencialment en un format híbrid. La Secció Esportiva ha coordinat a través de l'Ajuntament, entrenaments presencials amb els jugadors residents Vilafranca a pistes obertes. Les localitzacions són:  les escoles Dolors Piera, Pau Boada i Cristòfor Mestres i també a les pistes de l'I.E.S Milà i Fontanals. Alguns equips també han coordinat un entrenament setmanal online per als jugadors de fora del municipi. Se suspenen les activitats de Ioga i gimnàstica de manteniment. Finalment, l'escola de teatre "Artèria" continua la seva activtat en petits grups al Teatre Casal amb totes les mesures de seguretat requerides.

El Casal seguim intententant doncs, no aturar del tot la nostra activitat i buscar la manera oportuna de seguir oferint #CulturaSegura

Incorporem un nou sistema de climatització de la Sala de cinema

31/12/20

​ENTITAT

Com sabeu, estem duent a terme la primera etapa del Programa Casal 2030. Amb l'objectiu de continuar amb el conjunt de millores dels edificis del Casal, la setmana passada vam canviar el sistema de climatització de la Sala de cinema.

Acomiadem el soci, amic i col·laborador, Joan Bages Tomàs

31/12/20

​ENTITAT

Acomiadem el Sr. Bages, que és com l'anomenàvem tots a la casa, fundador de la Secció de Belles Arts del Casal, de la qual en va ser president durant molts anys i impulsor. També va ser capdavanter del moviment dels seixanta al voltant del cinema amateur a casa nostra, esdevenint-ne un referent. Compartim amb vosaltres una entrevista que li vam fer l'any 2016.

Entrevista

Cancel·lem l'acte d'Homenatge als socis i sòcies i el Caga Tió de Nadal

23/12/20

​ENTITAT

 

COMUNICAT OFICIAL​

A causa de les últimes reformes en les mesures en matèria de salut pública del PROCICAT, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19, l'entitat ens veiem obligats a cancel·lar l'acte d'Homenatge als socis i sòcies 2020 (previst per aquest dimecres 23 de desembre a les 20:00 h al Teatre Casal) i el Caga Tió de Nadal (previst pel 27 de desembre a les 12:00 h al Teatre Casal), ja que per tal de complir amb les mesures de seguretat i les ràtios establertes, aquestes activitats es fan inviables en aquests moments.


Us desitgem a totes i tots molta salut i energia, us mantindrem informades i informats,
  

Junta Directiva del Casal de Vilafranca

Al Casal estem d'obres!

23/12/20

​ENTITAT

L'entitat estem duent a terme el Programa Casal 2030 i continuem amb un seguit d'obres urgents, ja iniciades al 2016.

Actualment l'entitat estem duent a terme la primera etapa del Programa Casal 2030, aprovat en l'Assemblea Ordinària del passat 12 de desembre, amb l'objectiu de continuar amb el conjunt de millores dels edificis del Casal, que ja vam iniciar l'any 2016.

Enguany podem fer-hi un pas important, gràcies a la subvenció rebuda per part de la Generalitat de Catalunya amb una aportació de 53.500 €. Aquest import, sumat a la quota extraordinària domiciliada aquest mes de desembre, ens ha permès poder fer front a unes obres amb un cost total superior als 70.000 €, que milloren substancialment la seguretat dels nostres edificis i dels socis i sòcies que en feu ús.

Les obres que ara mateix s'estan realitzant són les següents:

 1. Rehabilitació de 2 galeries de l’edifici de la Rambla

 2. Millora del sistema d’incendis de tots els edificis

 3. Reconstrucció de la marquesina del teatre

 4. Restauració de la part superior de la façana de la Rambla

 5. Renovació de la torre de climatització del cinema

 6. Substitució dels tancaments de la sala 4 del carrer Migdia

 7. Redacció de l’avantprojecte de reforma del teatre

 8. Millora del sistema de ventilació dels vestidors de bàsquet


Aquestes obres està previst que, en la seva major part, finalitzin el 31 de desembre. 

Moltes gràcies per formar part del Casal!
 

El Casal hem participat en un TFM sobre "La crisi de la
Covid-19 en entitats ateneístiques"

23/12/20

​ENTITAT

El Casal participem en un TFM entorn de com ens ha afectat, com a entitat ateneística la crisi de la Covid-19.

 

El Casal hem participat en un interessant Treball de Final de Màster de l'alumne Bernat Picornell, sobre "La crisi de la Covid-19 en entitats ateneístiques". Us recomanem donar-hi un cop d'ull.

Nou format de participació de l'Escola de Dansa Assumpta Trens a La Marató de TV3

23/12/20

​ESCOLA DANSA ASSUMPTA TRENS

L'Escola de Dansa Assumpta Trens participa altra vegada a La Marató, però amb un format diferent adaptat a la Covid-19. 

 

A causa de la situació actual i de les diferents restriccions, enguany l'escola ha reinventat la tradicional actuació per La Marató de TV3 , en una petita mostra de dansa a través d'Instagram i de Youtube. A partir del 14 de desembre l'escola ha anat publicant petits vídeos de coreografies dels diferents grups de l’escola, per a seguir mostrant un any més el treball del primer trimestre i participar, tot i les dificultats de la pandèmia, un any més a La Marató de TV3.

El Casal rebem el 3r Premi Comunicació Associativa de la FAC

16/12/20

​ENTITAT 

Ahir l'entitat vam rebre el 3r Premi de Comunicació Assiociativa pel nou format de nostra Revista Casal

Ahir, 15 de desembre, l'entitat vam rebre el 3r Premi de Comunicació Associativa, en la 31a edició dels Premis Ateneus 2020 de la Federació d'Ateneus de Catalunya. 

 

El premi ens l'han atorgat en el marc de projecte "Toma'ns", en el qual hem creat la nova revista Casal, que consta de dues cares que permeten d'una banda donar tota la informació de l'entitat i de l'altra muntar també la Revista Casal, amb reportatges i curiositats.

Consulteu els acords de l'Assamblea General Ordinària

16/12/20

​ENTITAT 

Dissabte passat vam celebrar l'Assemblea General Ordinària de l'entitat

Cada any, com a entitat celebrem l'Assemblea General en la qual els nostres socis i sòcies, juntament amb la Junta Directiva decidim assambleàriament sobre el futur de l'entitat i també aprovem, o no, les activitats dutes a terme al llarg del 2019.

Consulteu els acords de l'Assemblea General Ordinària 2020

Acomiadem al casalista Lluís Santos

16/12/20

​ENTITAT 

Acomiadem un dels casalistes més implicats a la Secció Esportiva de l'entitat, Lluís Santos.

Dilluns vam acomiadar amb molt de sentiment un membre destacat de la família casalista, Lluís Santos. Cronista de la S.E.Casal durant molts anys, jugador pioner, entrenador, directiu i un gran militant de la secció.

Màrius Via va cedir en dipòsit una part del seu fons d’art a la nostra entitat

09/12/20

​ENTITAT 

El pintor Màrius Via ens va cedir en dipòsit una part de la seva obra al Casal de Vilafranca, la qual exposarem al gener de 2021 al vestíbul del Teatre Casal

El passat dia 1 de desembre, el pintor Màrius Via ens va cedir al Casal de Vilafranca, una part del seu fons d’art. Una cessió en dipòsit, que exposarem per tal de que pugui ser visitada i que vetlla pel patrimoni artístic de la comarca.

 

Màrius Via, ha tingut molts anys vinculació directa amb l’entitat i especialment amb la Secció de Belles Arts, en la que  ha estat molts anys professor, tal com de les activitats de Ioga i de gimnàstica de manteniment. Un Casalista al que al desembre de 2018, ja li vam retre homenatge per l’àmplia trajectòria del pintor en la nostra activitat cultural.

 

La cessió la composen set obres relacionades amb els paisatges vitivinícoles o el fruit de les vinyes, que seran exposades al vestíbul del Teatre Casal al mes de gener de 2021 i que posteriorment quedaran integrades al fons d’art de l’entitat.     

Acte simbòlic de l'aniversari dels Falcons

09/12/20

​ENTITAT 

El passat 8 de desembre els Falcons van celebrar un acte simbòlic d'saniversari adaptant-se a la situació actual de la Covid-19.

 

Cada 8 de desembre, els Falcons de Vilafranca celebren al nostre teatre el seu aniversari. Enguany, degut a la Covid-19, no s'ha pogut fer l'acte tal com de costum. Malgrat això, s'ha realitzat un acte simbòlic amb els grallers tocant als balcons de l'entitat.

Un petit homenatge a càrrec dels músics de la colla castellera.

Aquest any l'entitat iniciem una nova tradició exclusiva per als nostres socis i sòcies que esperem poder gaudir plegats durant moltes Nits de Reis!

02/12/20

​ENTITAT 

Aquest any 2020, el Casal durem els Reis a casa dels nostres socis i sòcies

 

 

Des del Casal volem fer un pas més en la integració de les tradicions vinculades a la cultura popular dins el calendari de l’entitat, tal i com ja vam iniciar amb el tió, i fer-ho en la línia de donar el màxim suport als infants i les seves famílies, especialment aquest any de la pandèmia.

Per això hem cregut que era el moment adequat per iniciar una nova tradició al Casal: La visita dels Reis Mags a la casa dels socis o sòcies la tarda vespre del dia 5, per lliurar personalment un present als més petits de la casa.

Una iniciativa exclusiva per a socis i sòcies del Casal i residents a Vilafranca, que tinguin fills o néts menors d’11 anys.

Com serà la visita?

Un patge reial i un Rei Mag es desplaçaran al domicili del soci o la sòcia que ens ho demani i portarà un regal que prèviament ens haureu portat a les oficines de l’entitat.

Els encarregats de fer la visita són uns Reis Mags ‘molt’ propers a la Junta del Casal, per tant, de la màxima confiança.

Només us demanem que tingueu en compte que aquella tarda o vespre els nostres Reis tindran molta feina i per tant no podran passar massa temps a cada casa, però si que lliuraran el regal personalment a cada infant.

Visitaran totes les cases?

Nosaltres farem tot el possible perquè així sigui, i per aquest motiu multipliquem tot el possible el nombre de ‘Melcior’ i ‘Gaspar’ que visitaran 100 cases dels socis.

En el cas que tinguéssim més peticions de visites que opcions de fer-les, es farà un sorteig entre totes les peticions a partir d’una lletra que s’escollirà aleatòriament. A partir d’aquella lletra corresponent a la inicial del cognom, es farà la llista de les 100 visites. Això sí, només visitarem la casa del soci o sòcia titular i no la d’altres membres de la família.

En cas de sorteig tindran preferència els socis donats d’alta al Casal abans de l’1 de desembre de 2020.

Com ens podem apuntar?

Les inscripcions seran del 14 al 23 de desembre per aquests tres mitjans:
 

 • Presencialment a les oficines de la Rambla Nostra Senyora 37, de 17h a 20h.

 • Enviant un missatge al canal Whatsapp 602 25 22 29

 • Enviant un mail a l’adreça oficines@casal.org


Ningú tindrà preferència per l’ordre d’inscripció, per tant, no cal que feu cues innecessàries a oficines el primer dia.

El dia 28 de desembre ens posarem en contacte amb vosaltres per indicar-vos els detalls de funcionament i com fer-nos arribar els regals entre el 29 i 31 de desembre.

El Casal ens sumem al dol per la mort de Josep Maria Mateu

25/11/20

​ENTITAT / SECCIÓ ESPORTIVA

Ahir vam saber la trista notícia de la mort de Josep Maria Mateu. Una persona clau a la història del bàsquet de la nostra comarca, vinculat al nostre club des de molt jove i professor de gimnàstica al Casal fins el darrer curs. Des d'aquí fem arribar una forta abraçada a tots els seus familiars i amics.

Dilluns passat dia 23 de novembre vam començar de nou les nostres activitats

25/11/20

 

ENTITAT

El Casal ens adaptem a la nova situació en respecte a la contenció de la COVID-19 i inaugurem l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal" en streaming des del nostre canal de Youtube

 

 

Divendres passat a les 20h del vespre, vam inaugurar per primera vegada en streaming al nostre canal de Youtube, l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal". La inauguració va comptar amb les intervencions de Jaume Coll, coordinador de l'any Carner, de l'historiador Joan Soler Bordes i amb la participació de l'actriu Lali Barenys i l'actor Agustí Sanllehí

 

Podeu veure la inauguració al nostre canal de Youtube, fent click a la imatge de la notícia

Èxit en la inauguració en streaming de l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal"

25/11/20

 

ENTITAT

El Casal ens adaptem a la nova situació en respecte a la contenció de la COVID-19 i inaugurem l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal" en streaming des del nostre canal de Youtube

 

 

Divendres passat a les 20h del vespre, vam inaugurar per primera vegada en streaming al nostre canal de Youtube, l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal". La inauguració va comptar amb les intervencions de Jaume Coll, coordinador de l'any Carner, de l'historiador Joan Soler Bordes i amb la participació de l'actriu Lali Barenys i l'actor Agustí Sanllehí

Podeu veure la inauguració al nostre canal de Youtube, fent click a la imatge de la notícia

Canvi de data Assemblea General 2020

18/11/20

ENTITAT

L'Assemblea General prevista per dilluns 23 de novembre, es posposa a dissabte 12 desembre  a les 10.30h en primera convocatòria i a les 11h en segona convocatòria. 

 

Per tal d’evitar noves suspensions de l’Assemblea es convoca presencialment i telemàticament mitjançant una aplicació de la Federació d’Ateneus de Catalunya. Per tant, tots aquells que ho desitgin i ho sol·licitin tal i com comunicarem de forma més detallada la setmana vinent, podran accedir a l’Assemblea i exercir el seu dret a vot de forma telemàtica sense haver de desplaçar-se a l’entitat. En el cas de que les autoritats mantinguessin la restricció de poder programar l’activitat amb presència dels socis, com és el cas d’una assemblea, aquesta es mantindria exclusivament en el format virtual.

 

Us informarem properament de tots els detalls.

Adquiriu el nou marxandatge de la S.E.Casal

11/11/20

SECCIÓ ESPORTIVA

Demà dijous dia 12 de novembre de 19h a 20h, teniu la oportunitat d'adquirir al Pavelló Joan Marquès la nova mascareta de la Secció Esportiva  i els altres elements de marxandatge del Club.

 

Enguany i degut a la situació que vivim, la Secció Esportiva ha incorporat, a part d'altres novetats, mascaretes de la secció en el seu marxandatge. Demà de 19h a 20h, totes aquelles persones del club i externes que així ho vulguin, podran adquirir el marxendatge complet al Pavelló Joan Marquès.

Inaugurem en streaming l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal"

11/11/20

ENTITAT

 

 El proper divendres 20 de novembre el Casal de Vilafranca inaugurem en streaming des del nostre canal de Youtube l’exposició: “Carner, els Jocs Florals i el Casal”

 

 

El proper divendres 20 de novembre a les 20h el Casal de Vilafranca inaugurarem en streamig a través del del nostre canal de Youtube l’ exposició: “Carner, els Jocs Florals i el Casal”. L’exposició mostra els lligams de l’entitat amb Josep Carner a inicis del segle XX, quan el Casal cercavem la seva identitat cultural amb iniciatives com els Jocs Florals de Penedès, els quals s’apropaven a figures cabdals de la literatura catalana com ho era Carner.

 

 a inauguració comptarà amb les intervencions de Jaume Coll, coordinador de l'any Carner, de l'historiador Joan Soler Bordes i amb la participació de l'actriu Lali Barenys i l'actor Agustí Sanllehí, que llegiran textos de l’autor.

 

 Aquesta exposició estava programada per estar penjada al Vestíbul del Teatre Casal i oberta al públic fins al 3 de gener, però deguda a la situació actual i les noves mesures de restricció al territori de Catalunya, queda oberta la possibilitat d’ampliació del termini per tal que tothom la pugui anar a veure.

Canvis a la programació teatral davant les noves mesures de restricció al territori de Catalunya

06/11/2020

ENTITAT

 

Davant la incertesa de l’evolució de les noves mesures de restricció al territori de Catalunya durant el que resta de mes de novembre, l’entitat ha decidit fer alguns canvis a la programació teatral per adequar-la a possibles escenaris de futur.

 

 L’espectacle UNA NIT AMB EL MAG LARI es reprograma el dissabte 6 de febrer. També canvia l’hora de la doble sessió́ que es farà̀ a les 18:00h i a les 20:30h, d’acord amb la normativa de restricció de mobilitat nocturna.

 

A aquelles persones que no els vagi bé el canvi de data, se’ls retornarà̀ l’import de les entrades pel mateix canal pel que van ser adquirides.

 

 El concert PER QUÈ ENS AGRADA BRUCE SPRINGTEEN? de Manel Fuentes, queda anul·lat fins que no es trobi una nova data per tal de reprogramar-lo.

 

L’import de les entrades se us retornarà̀ pel mateix canal pel que van ser adquirides.

 

 El concert de LLUÍS GAVALDÀ I JOAN PAU CHAVES canvia d’horari i es farà̀ a les 20:30h, per tal d’adaptar horaris a la normativa de restricció de mobilitat nocturna.

 

Preguntes i aclariments a les oficines del Casal de 17:00h a 20:00h, al telèfon 93 890 01 23 o al WhatsApp 602 25 22 29.

© 2015   CASAL SOCIETAT LA PRINCIPAL

Rambla Nostra Senyora, 35-37

08720 Vilafranca del Penedès

Alt Penedès (Barcelona)

93. 890.01.23