NOTÍCIES

La nostra Secció de Belles Arts celebra 70 anys de vida amb una exposició a la capella Sant Joan

23/09/21

 

SECCIÓ BELLES ARTS

Divendres passat a les 19:00h, vam acompanyar la nostra Secció de Belles Arts, en l'acte inaugural d'una exposició dels seus 70 anys de vida.

L'exposició, organitzada des la pròpia secció, és una mostra que vol connectar passat, present i futur de la secció. En la vetllada vam comptar amb unes paraules compartides de la presidenta de la Secció, Sílvia Arniches.


La mostra és gratuïta i oberta a tothom i en podeu gaudir a la capella Sant Joan fins al 31 d’octubre. Els dies 2 i 16 d’octubre a les 19:00h, podeu reservar una visita comentada a càrrec d’una persona membre de la secció de Belles Arts.

Celebrem un any més la Diada Nacional de Catalunya amb una ofrena floral al monument Lluís Companys

17/09/21

 

ENTITAT

 

Un any més, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'entitat vam fer l'ofrena floral al monument Lluís Companys.

El passat onze de setembre, l'entitat vam acudir al monument Lluís Companys per fer-hi l'habitual ofrena floral amb motiu de la Dia Nacional de Catalunya. Com a entitat cultural catalana, celebrem poder fer aquest petit homenatge cada any, recordant i celebrant la nostra diada.

Èxit en la primera edició de l'espai INFO CASAL!

17/09/21

 

ENTITAT

 

L'entitat vam crear la primera edició de l'Info Casal, un espai on informar de tota la nostra activitat. 

Per primera vegada, l'entitat hem organitzat un sol espai per poder informar a persones sòcies i no associades de totes les activitats que duem a terme. L'Info Casal, que és com hem anomenat a l'espai, va tenir lloc a la platea del Teatre Casal, cada tarda del 6 al 10 de setembre i en horari de 18:00h a 21:00h.

Estem molt contents i contentes, ja que d'aquesta manera, hem pogut donar a conèixer amb un tracte més personal i pràctic les nostres activitats habiluals i de nova fornada.

La Secció Esportiva del Casal celebra 70 anys d'història i guanya la 38 edició del Fèlix Trullàs.

17/09/21

 

SECCIÓ ESPORTIVA

 

La Secció Esportiva Casal guanya la 38a edició del Torneig Fèlix Trullàs, al mateix temps en que celebra el seu 70 aniversari.

El passat onze de setembre, l'entitat vam acudir al monument Lluís Companys per fer-hi l'habitual ofrena floral amb motiu de la Dia Nacional de Catalunya. Com a entitat cultural catalana, celebrem poder fer aquest petit homenatge cada any, recordant i celebrant la nostra diada.

Celebrem a Masia Torreblanca l'èxit de l'inici de les celebracions del Centenari del Teatre Casal

08/09/21

 

ENTITAT

 

Celebrem a Masia Torreblanca d'Olèrdola l'èxit de l'acte inaugural del centenari del Teatre Casal amb totes aquelles persones que el van fer possible.

Per tal d'agraïr i celebrar l'èxit de l'inici del Centenari del nostre Teatre, el passat 25 d'agost, vam fer una trobada amb totes les persones que ho van fer possible, ja fos amb l’espectacle que tenia lloc al teatre, com amb la intervenció artística de Mireia Camacho i Belles Arts, al vestíbul exterior. La trobada va tenir lloc a la Masia Torreblanca d'Olèrdola, gaudint de la música en directe de la cantant Anna Luna.

Ja tenim aquí la REVISTA i l'AGENDA dels mesos de setembre i octubre!

08/09/21

 

ENTITAT

 

Us convidem a fer un cop d'ull a totes les activitats i novetats del curs 2020/21 a la nostra AGENDA i REVISTA!

A l'AGENDA trobareu: 

- Propostes d'activitats del curs 2021-2022.
- Presentació cursos Aula d'Humanitats 2021-2022.
- Espectacles de la temporada. 
- Quarta Edició del Festival Escena Penedès.
- Proposta d'actuacions de la Sala de ball per als socis i sòcies els diumenges a la tarda.
- Propostes del Club Cultural.
- CENTENARI DEL TEATRE: Nova visita guiada i trobada de Teatres Centenaris. .
- XVII Edició del Ral·li "Trofeu la Premsa".
- Exposició 70 aniversari de la secció de Belles Arts.
- Torneig Fèlix Trullàs.
- Activitats del Club Family  i moltes més coses.

A la REVISTA:

-Reportatge fotogràfic de Toni Galitó on veureu els preparatius de l'inici de commemoració del Centenari del nostre teatre.
- Record especial dels nostres companys Miquel Àngel i Xavier Garcia Barrachina
- Fem "Una mirada al passat", apartat en el qual  l'historiador de capçalera del Casal, Joan Solé Bordes, ens parla sobre "El Casal, un escenari per a tota mena d'esbarjo".

Disposeu de l'agenda completa i d'una nova edició de la Revista Casal als enllaços següents:

AGENDA       REVISTA

Aquesta Mercè arriba amb activitats gratuïtes per als nostres socis i sòcies.

08/09/21

 

ENTITAT

 

Aquest mes de setembre podeu demanar invitació per poder assistir a diverses activitats que us oferim de forma gratuïta com a socis i sòcies del Casal.

En motiu de la celebració de la Mercè 2021, teniu la possibilitat de demanar invitació per l'obra "36 preguntes que faran que t'enamoris" produïda per la XTAC, que es representa al Teatre Casal dissabte 25 de setembre a les 20:30h i pel Vermut Musical exclusiu per a socis i sòces del Casal, a càrrec de l'escola de teatre i cant Artèria, que tindrà lloc també al Teatre Casal diumenge 26 de setembre a la una del migdia.

Per últim, cada mes teniu la possibilitat de venir de forma gratuïta a l'activitat de cinema familiar. Aquesta vegada us oferim la pel·lícula "L'univers miniatura de No-No" que es projectarà a la sala de cinema de l'entitat, diumenge 26 de setembre a les 11:30h. Podreu descobrir amb les menudes i menuts un món ple d'emoció i humor, on els animals superen adversitats amb emoció i enginy.

Tota la informació sobre aquestes activitats la trobareu a l'Agenda de l'entitat dels mesos de setembre i octubre, que us adjuntem a l'apartat d'actualitat.

El nostre Teatre Casal va acollir algunes de les obres i concerts inclosos en la programació d'aquesta Festa Major 2021.

08/09/21

 

ENTITAT

 

Els administradors d'aquesta Festa Major 2021, van escollir el Teatre Casal com a escenari d'algunes de les obres i espectacles, inclosos en la programació de la més típica.

 

Les obres i concerts que vam acollir al Teatre Casal  van ser  l'obra: "Ni rastre de qui vam ser" de Fel Faixedas i Carles Xuriguera, el Concert tribut a Queen: "The Show Must Go On", el concert infantil a càrrec de la reconeguda entre menudes i menuts, Dàmaris Gelabert , l'espectacle també per infants "GLAM" de la maga Melanie i l'obra de teatre: "Vida de peix… sense espines", amb Rosa Andreu i Mercè Comes.

Com a entitat cultural estem molt contentes i contents d'haver pogut participar de nou en l'arrencada de la nostra festa, tal com també de l'impuls de la Cultura Popular.

Celebrem el centenari del Teatre Casal  amb l'obra "Un casal de fusta centenari".

29/07/21

 

ENTITAT

 

El nostre Teatre Casal celebra cent anys d'activitat ininterrompuda amb l'obra col·lectiva "Un casal de fusta centenari", protagonitzada per l'actor i clown Fulgenci Mestres.

Dissabte passat vam viatjar de la mà de l'Humbert, protagonitzat per l’actor, músic i clown vilafranquí, Fulgenci Mestres, pels records d' Un casal de fusta centenari. El nostre Teatre Casal.

Abans de l’espectacle, les paraules de Marcel Esteve, vicepresident de l'entitat; Antoni Herrera, subdirector general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular i Tradicional; Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya; i Pere Regull, alcalde de Vilafranca, ens van recordar l’esperit interclassista, lliure i obert amb què es va fundar aquest teatre el 24 de juliol de 1921, enllaçant els parlaments amb l'inici de l'obra que començaria amb la construcció del teatre.
 

L'obra va comprendre una cinquantena d'artistes, entre els quals es troben les alumnes de la nostra Escola de Dansa Assumpta Trens i de l'escola de teatre també de l'entitat Artèria, els músics de la Sidral Brass Band, membres de l’Espai de Veus i del Taller d’Assaig Teatre i altres actors, cantants i músics que van interpretar textos de Sílvia Amigó, Jordi Llavina, Antoni Massanell o Miquel Cartró.

 

Un casal de fusta centenari, és una creació de Valeri Laguna i Manel Güell. Fulgenci Mestres, "Genci" (Dagoll Dagom, Comediants, La Fura dels Baus, Monti & Cia, Circ Roncalli), caracteritzat de Carablanca, va acompanyar-nos a fer un recorregut pel passat i el llegat del teatre, testimoni de la història cultural del país amb obres, estrenes cinematogràfiques i concerts emblemàtics: de Terra baixa als espectacles de La Cubana o Els Joglars, els protagonistes de la Nova Cançó o l'últim concert de Carles Sabater. 

El mateix 24 de juliol, vam inaugurar l’obra 100ENARI de l’artista Mireia Camacho, que es projectarà a la façana del teatre fins al 5 de setembre.

 

El programa de commemoració d’aquests primers cent anys d’història i activitat ininterrompuda, inclourà vint-i-dues accions més en els pròxims dotze mesos i s’estendrà fins a la Festa Major de Vilafranca de 2022

Concert amb La Principal de La Bisbal & Esther Buqueras

21/07/21

 

ENTITAT

 

En el marc del projecte "Aliances Culturals" Vilafranca Sardanista va organitzar un concert amb La Principal de La Bisbal i Esther Buqueras al Teatre Casal.

Dissabte a les deu del vespre, vam poder gaudir al Teatre Casal de magnífiques cançons de mar i muntanya a càrrec de la reconeguda banda "La Principal de La Bisbal" amb la veu de la cantant Esther Buqueras.

Des de l'entitat, volem agrais a Vilafranca Sardanista aquesta magnífica aposta per gaudir, tot i els temps estranys, d’aquest màgic concert.

Un estiu d'adaptació constant davant de la Covid-19.

16/07/21

 

ENTITAT

 

Resum de la situació en respecte a la Covid-19 en el marc del Som Estiu 21.

Us informem de les mesures i actuacions que hem anat prenent en relació amb la situació de la Covid-19, pel que fa a l'activitat dels casals del Som Estiu 21. Actualment tenim confinats quatre grups en els quals s'hi ha dectectat algun cas positiu. En tot moment hem estat en contacte amb el grup de rastreig Covid Pediatria de Vilafranca, per informar de l'aïllament d'aquests grups i dels casos positius. També destacar, que els directors dels casals fan un seguiment i suport de tots els casos d'afectats per la Covid-19 del Casal.

A més, com a mesura de prevenció en la situació actual, cada setmana a les 8:00h del matí, els monitors i monitores es realitzen una prova d'antígens.

Agraïm la implicació del muntatge, dels directors i directores dels casals i de les famílies en tot aquest procés.

La setmana passada, vam encetar el nou curs d'Humanitats a la fresca, a càrrec de l'historiador Marc Jobani

16/07/21

 

ENTITAT

 

El curs va començar treballant algunes expressions com "tal faràs tal trobaràs", "el més calent és a l'aigüera" o "perdre l'oremus".

Aquestes i moltes altres expressions són història parlada i es treballaran al llarg de tot el curs els dimarts i dijous fins al 29 de juliol de 18:30h a 20:00h. A més, un dels atractius d’aquest curs és que es realitza a l’aire lliure, concretament al pati dels nous allotjaments Inglada Via de Pinnae i al pati dels cellers Mascaró, fent possible classes d’humanitats a la fresca. El proper dimarts 29 de juliol, excepcionalment, la classe es realitzarà al Casal.

Les persones interessades en el curs, encara podeu insriure-us a 4 sessions amb un cost de 25€ per persones associades i 40 € per no associades.a través del correu oficines@casal.org.

Aquest dissabte Vilafranca Sardanista durà "La Principal de la Bisbal & Esther Buqueras" al Teatre Casal.

7/07/21

 

ENTITAT

 

Estem molt contentes i contents d’anunciar que Vilafranca Sardanista durà al nostre Teatre Casal el proper dissabte 17 de juliol, la reconeguda orquestra La Principal de La Bisbal & Esther Buqueras. Aquest fet s'emmarca dins el projecte "Aliances Culturals del Casal", que ens permet col·laborar amb diferents entitats oferint el nostre espai.

Aquest concert és absolutament GRATUÏT i ens permetrà gaudir de boniques cançons de mar i muntanya.

Cal inscripció prèvia + recollida de localitats al Casal els dies: 6, 12 i 13 de juliol de 18:00h a 20:00h.

No us ho perdeu!

El Casala la jornada de la FAC on treballem per elaborar una resposta sobre l’essencialitat dels Ateneus.

7/07/21

 

ENTITAT

 

El Casal vam participar dissabte passat a la jornada organitzada per la Federació d'Ateneus de Catalunya, per construïr una resposta entorn de l'essencialitat dels Ateneus.

Un matí per reflexionar sobre el paper essencial de les nostres entitats al segle XXI i per poder compartir models de treball orientats cap aquest objectiu. En l’apartat destinat a les experiències d’essencialitat en l’àmbit social, el Casal de Vilafranca vam poder explicar el projecte del Cercle Social de l’entitat. Una iniciativa creada l’any 2019 per transformar realitats socials desfavorides a la nostra vila, des d’accions culturals desenvolupades en xarxa amb entitats que ja són properes a aquestes realitats.

El nou mural del pavelló Joan Marquès està prenent forma! 

7/07/21

 

ENTITAT

 

La paret del pavelló de la nostra Secció Esportiva està prenent forma gràcies a aquest magnífic mural que ha dissenyat l’Escola Arsenal en el marc del projecte #vilaestiueja de l’Ajuntament de Vilafranca. 

El #vilaestiueja consisteix en una sèrie d’activitats gratuïtes que estan pensades per fer en família al llarg de l’estiu. Una d’elles pintar aquest mural, que seguirà els propers dilluns 12, 19 i 26 de juliol!

Voleu participar del mural?

Cal inscripcio prèvia a educacio.vilafranca.cat/agenda

Aquest any el Teatre Casal celebra cent anys dençà de la seva construcció al 1921.

7/07/21

 

ENTITAT

 

Aquest any l'entitat celebrarem el centenari del Teatre Casal amb un mosaic d'actes que duraran fins a la Festa Major de 2022.

El proper 24 de juliol es celebra oficialment el centenari del Teatre Casal amb un acte inaugural que dóna el tret de sortida a una sèrie d’actes i accions de caràcter educatiu, cultural i divulgatiu, vinculades al centenari del teatre.

Alguns dels actes més destacats seran la publicació d’un llibre encarregat a l’historiador Joan Solé Bordes, una peça documental en motiu del centenari que substituirà la dels 90 anys, exposicions i un cicle de xerrades i taules rodones vinculades al projecte de la Tribuna Casal. D’altra banda, també es realitzarà una nova versió de la visita guiada “Un vermut al paral·lel vilafranquí” a càrrec de l’historiador Marc Jobani, adaptada al centenari i que durarà de setembre de 2021 a agost de 2022.

Algunes de les dates dels actes estan pendents de confirmació i concreció i s’aniran difonent i anunciant al llarg de l’any.


Us en mantindrem informades i informats però ja us avancem que l’espectacle d’obertura del Centenari del dia 24 de juliol és exclusiu per als socis i sòcies i que podeu demanar les vostres invitacions enviant un mail a cgallardo@casal.org, trucant al 93 890 0123, un whatsapp al 602 25 22 29 o des de l’APP de soci.

Cap de setmana amb el teatre engalanat dels tastos del VIJAZZ 

7/07/21

 

ENTITAT

 

El Teatre Casal escenari de bona part dels tastos de l'edició d'enguany del VIJAZZ. .

Una vegada més, tal com ja vam fer l'any 2019, l'entitat hem creat un acord amb l'Acadèmia Tastavins Penedès, per tal de convertir el Teatre Casal en un espai per fer els tastos del Vijazz d'aquest 2021. L'any 2019 es va fer al vestíbul, però per espai i comoditat de les persones assistents, aquest any l'hem passat a la platea del teatre.


Aquest fet ens ha permès fer diversos sorteigs per tal que els nostres socis i sòcies puguin participar gratuïtament de concerts i tastos del VIJAZZ.

Èxit en el festival DANSA!! de la nostra escola de Dansa Assumpta Trens.

1/07/21

 

ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS

 

El Teatre Casal va acollir al llarg del cap de setmana dos espectacles de final de curs de l'escola de dansa, el primer amb l'alumnat més gran i el segon amb les menudes i menuts de l'escola.

L’Escola de Dansa Assumpta Trens va celebrar dos festivals de final de curs al Teatre Casal. El primer festival  dissabte 26 de juny a les 20:00h amb l’alumnat més gran i el segon, diumenge 27 de juny a les 18:00h amb el més petit.  Aquest any, el festival ha tingut un nou formatadaptat a la situació actual, que va reunir tot el que han après al llarg d’aquest curs marcat per la pandèmia: classes online i,,sobretot, amor per la dansa, esforç i adaptació constant.

 

Sota la direcció de Neus Fransi, els espectacles han comptat amb més de 200 alumnes amb edats compreses entre els  4 i els 60 anys, que van desenvolupar en l’espectacle tota la seva formació. L’escola fa de la dansa clàssica la seva base tècnica, però també es complementa aquesta formació amb Jazz, Hip-Hop, Contemporani  i Funky. Tots ells, estils dels quals vam gaudir en els espectacles de fi de curs.

El Casal valorem positivament la primera edició del “Vilafranca Aparador d’Art Contemporani” (VAAC).

30/06/21

 

ENTITAT 

 

El Casal de Vilafranca amb el suport de l’Ajuntament hem valorat molt positivament la primera edició del VAAC amb un total de 134 persones assistents a les visites guiades i dos locals llogats al final de la mostra.
 

Ahir, dimarts 29 de juny a les 12:00h a l’Edifici de l’Enològica, el gerent del Casal de Vilafranca, Salvador Casals, i el Tinent d'Alcalde de l'àrea de Desenvolupament econòmic i projecció exterior, Joan Manel Montfort, han valorat amb bons ulls la primera edició del Vilafranca Aparador d’Art Contemporani (VAAC).

 

El VAAC va néixer amb la voluntat de dinamitzar locals comercials que havien quedat sense activitat al centre de Vilafranca i fer-ho mitjançant l’art contemporani, en una exposició d’un mes que incloïa visites guiades gratuïtes pels locals de l’exposició. El projecte, organitzat pel Casal de Vilafranca, ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, el patrocini de cellers Família Torres i Jean Leon, la participació de la Secció de Belles Arts del Casal i l’aliança amb l’equip organitzador de la mostra Manlleu Galeria d’Art, àmpliament instaurada a la comarca d’Osona amb set edicions realitzades.

 

En total la mostra l’han format nou locals en ple eix comercial de Vilafranca, en els que s’hi ha exposat  17 artistes i 7 vins de D.O. Penedès dels cellers Família Torres i Jean Leon.

 

Salvador Casals, Gerent del Casal de Vilafranca, entitat organitzadora de la mostra, ha valorat que “de nou locals participants, dos s’han llogat. Hem realitzat onze visites guiades a les quals hi ha assistit 134 persones, algunes de les quals han retornat l’enquesta de valoració amb un excel·lent. També hem rebut un total de 9 consultes sobre algunes de les obres exposades”.

 

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, ha lloat el projecte perquè és “una excel·lent mostra de col·laboració público-privada per dinamitzar els sectors econòmic, social, cultural, turístic i vitivinícola i alhora ha donat bons resultats, promovent el lloguer d’aquests locals comercials buits i que hi hagi continuïtat comercial als nostres carrers”.

 

Per tots aquesta factors, tant l’Ajuntament com el Casal de Vilafranca volem preparar una següent edició en la que es vol treballar una finestra temporal més orientada a l’hivern i que inclogui nous artistes, tècniques variades i noves aliances per tirar endavant aquesta segona edició del Vilafranca Aparador d’Art Contemporani.

L'escola ARTÈRIA del Casal recapta 954,12€ amb les obres de finald e curs i els destina a Creu Roja Alt Penedès

23/06/21

 

ARTÈRIA - ESCOLA DE TEATRE

 

L'escola de teatre del Casal "Artèria", va recaptar un total de 954,12€ amb els espectacles de final de curs i els ha destinat a Creu Roja Alt Penedès.

Divendres 11 de juny i diumenge 13 de juny, el Teatre Casal va acollir les primeres obres de finals de curs de la nostra escola de teatre Artèria, projecte que neix de reformular l'antiga EFIT i incorporar també el cant d'entre les disciplines de l'escola.

Els espectacles eren de taquilla inversa amb l'ànim de destinar tots els beneficis a Creu Roja Alt Penedès. En total, el públic assistent va donar 954,12€, que ja han estat entregats a la Creu Roja.

Presentem un nou curs d'Humanitats a la fresca!

16/06/21

 

ENTITAT

 

Ahir a les 11 del matí, vam presentar al vestíbul del teatre el nou curs d'Humanitats a la fresca sobre curiositats de la parla i expressions!

 

Com a novetat, aquest juliol el Casal de Vilafranca encetem un nou curs de l'Aula d’Humanitats a càrrec de l’historiador Marc Jobani. Aquest curs parlarà d’expressions orals que són història parlada. S’analitzarà el context que les va formar i s’identificaran els usos, això com els canvis de significat, amb la voluntat de refrescar la memòria i el coneixement de la llengua catalana i posar en valor l’imaginari col·lectiu del nostre patrimoni immaterial.

 

L’expressió “em treus de polleguera” o per què diem que hem pagat amb “escreix” alguna cosa quan hem pagat de més, seran algunes de les curiositats que comprendrà aquest curs.

 

El curs es realitzarà els dimarts i dijous del 6 al 29 de juliol de 18:00h a 20:00h. A més, un dels atractius d’aquest curs és que es realitzarà a l’aire lliure, concretament al pati dels nous allotjaments Inglada Via de Pinnae i al pati dels cellers Mascaró, fent possible classes d’humanitats a la fresca. Els dimarts 6 i 29 de juliol, excepcionalment,  les classes es realitzaran al Casal.

 

Les persones interessades en el curs podran escollir si realitzen 4 sessions, amb un cost de 25€ per persones associades i 40 € per no associades o si en realitzen 8, amb un cost de 40€ per socis i sòcies i 70€ per no socis/es.

Les primeres obres de final de curs dins del projecte Artèria van ser tot un èxit.

16/06/21

 

ENTITAT

 

L'escola de teatre del Casal Artèria, porta a l'escenari les primeres obres de teatre de final de curs del seu alumnat.Divendres 11 de juny i diumenge 13 de juny, el Teatre Casal va acollir les primeres obres de finals de curs de la nostra escola de teatre Artèria, projecte que neix de reformular l'antiga EFIT i incorporar també el cant d'entre les disciplines de l'escola.

Des de l'entitat volem agrair als professors Marc Martí i Mario Larrubia, tal com també a l'alumnat de l'escola i personal, per tirar endavant el projecte tot i les grans dificultats ocasionades per la pamdèmia. Celebrem aquesta primera fornada d'actors i actrius i esperem que en segueixin naixent any rere any.

Celebrem l'Assemblea General Ordinària i Extraordinària 2021

16/06/21

 

ENTITAT

Celebrem un any mes la nostra Assemblea General Ordinària i Extraordinària 2021 amb els nostres socis i sòcies.


Dissabte passat vam celebrar l’Assemblea General Ordinària i Extraordinària de l’entitat 2021.

L'Assemblea és l’eina que fem servir per mostrar als nostres socis i sòcies el balanç de totes les tasques que hem fet al llarg de l’any i també que elles i ells tinguin la oportunitat de validar si els han semblat adequades, tal com de debatre les futures accions que es platejen des de la junta del Casal i proposar canvis o millores.

Gràcies a totes les persones associades que vau venir! Seguirem treballant plegades, sumant i compartint.

Acabem el Consell Consultiu del Casal amb noves propostes i línies de treball.

10/06/21

 

ENTITAT

 

Reunim el Consell Consultiu per intercanviar visions i fer propostes conjuntament amb els nostres socis i sòcies.


El Consell Consultiu, un consell intergeneracional de socis i sòcies que proposen idees i fan del Casal un espai d’intercanvi en trobades periòdiques, van debatre dissabte passat entorn de diverses temàtiques per tal de compartir idees i mantenir-nos en constant innovació.

En la trobada de dissabte es van presentar un mosaic d’actes del Centenari del Teatre, es va exposar un nou format de Cercle Social, es va fer repàs dels nous projectes de recerca i es va acabar creant una comissió assessora de comunicació.


La sessió va ser molt útil, participativa i profitosa i d’ella en van sorgir moltes propostes i idees que s’aniran implementant al llarg d’aquest 2021.

 estat un any en el qual hem hagut d'adaptar-nos per poder seguir oferint alternatives a les activitats culturals que fèiem, amb totes les mesures de seguretat requerides. En aquesta línia, l'entitat vam decidir transformar l’activitat de ball de saló en concerts en directe a la sala de ball.

L'alternativa ha tingut bona acollida i hem acabat la temporada omplint el teatre. De cara al setembre però, esperem poder oferir-vos l’activitat habitual de ball de saló, treballant colze a colze amb el Grup Musical Memory.

Últim concert de la temporada a la sala de ball 

10/06/21

 

ENTITAT

 

Diumenge vam acomiadar la temporada de ball del Casal amb el grup "Jamaika Band".


Ha estat un any en el qual hem hagut d'adaptar-nos per poder seguir oferint alternatives a les activitats culturals que fèiem, amb totes les mesures de seguretat requerides. En aquesta línia, l'entitat vam decidir transformar l’activitat de ball de saló en concerts en directe a la sala de ball.

L'alternativa ha tingut bona acollida i hem acabat la temporada omplint el teatre. De cara al setembre però, esperem poder oferir-vos l’activitat habitual de ball de saló, treballant colze a colze amb el Grup Musical Memory.

Celebrem un homenatge als socis i sòcies que al lalrg del 2020 van fer 75, 50 i 25 anys de pertinença a l'entitat.

10/06/21

 

ENTITAT

 

Celebrem un homenatge adaptat a la situació actual, per tal de poder oferir un reconeixement a les persones associades que fan possible el Casal.

Dissabte passat dis 5 d ejuny, vam retre homenatge a aquelles sòcies i socis que van fer 75, 50 i 25 anys participant de l'entitat, de les nostres activitats i donant suport a l'activitat cultural a Vilafranca.

L’acte també va tenir un espai per homenatjar les trajectòries de dos dels socis més veterans al capdavant d’una secció, el David Ripoll i el Jordi Badia i un espai per al record pòstum cap a Josep Maria Mateu, a Joan Bages, a Josep Senabre i a Lluís Santos.

Un acte emotiu i proper per reconèixer el valor de la pertinença i el compromís dels nostres socis i sòcies amb la cultura i la societat.


A totes i tots, gràcies.

En l’acte vam poder comptar amb les paraules del president Jaume Massanell, 75 anys soci de l’entitat i amb la presència del també 75 anys soci de la casa, Lluís Casas. Dos dels grans referents del Casal.

73 minuts de TEATRE BREU al Casal per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural 2021 (DASC).

10/06/21

 

ENTITAT

 

Celebrem el Dia de l'Associacionsime Cultural (DASC) amb un vermut- teatre al Teatre Casal.

La Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès-GATAP, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya-FGATC i el Casal Societat La Principal vam organitzar diumenge passat, un migdia de VERMUT TEATRE al Casal de Vilafranca.

En total, el Teatre Casal va acollir 73 minuts de teatre breu amb cinc peces de creació pròpia, mentre el públic assistent va poder gaudir en taules a la platea del teatre d'un vermut. 

Posem en comú el testimoni d'activistes vilafranquins a la taula rodona "Solidaritat internacionalista des de Vilafranca"

10/06/21

 

ENTITAT

 

Divendres passat, dia 4 de juny, vam poder gaudir del testimoni d'activistes vilafranquins en projectes solidaris arreu del món, en la taula rodona "Solidaritat internacionalista des de Vilafranca"

La passada Tribuna Casal "Solidaritat internacionalista des de vilafranca", ens va parmetre la posada en comú del  testimoni d'activistes vilafranquins, en projectes de solidaritat internacional. Va ser una jornada que ens va permetre conèixer les seves experiències, els seus col·lectius, molts d'ells vilafranquins, i la tasca que realitzen actualment. Penedès amb Palestina, Hèlix Libera, Amics de Puerto Cabezas o La Recolectiva, van ser els col·lectius protagonistes, cadacun amb el seu propi àmbit de treball i lliuta.

En paral·lel, aquest dimarts passat a les 20:00 h, vam gaudir del documental "Arrels de resistència" del col·lectiu "La Recol·lectiva". Aquest film ens va apropar a la realitat de les famílies palestines, que per treballar les seves pròpies terres, han de mantenir una constant lluita amb l'estat d'Israel.

Doble projecció de "La novena simfonia de Maurice Béjart"a la sala de cinema Zazie de l'entitat

2/06/21

 

ENTITAT

 

Doble projecció a la Sala Zazie de la primera gravació de "La novena simfonia de Beethoven" de Maurice Béjart.

Amb la voluntat de diversificar l'oferta cinematogràfica i encabir grans produccions musicals, Cineclub ha programat la projecció de l'espectacle "La Novena de Beethoven segons Maurice Béjart".

Es faran un parell de passis dissabte 5 i el diumenge 6 de juny a la tarda, a la sala Zazie del Casal.

La Novena de Beethoven segons Maurice Béjart és una creació que ha complert 52 anys. Té com a protagonista l’excepcional partitura de Ludwing van Beethoven, interpretada en aquesta ocasió per Orquestra Filharmònica d’Israel dirigida per Zubin Mehta des de Tòquio.

Una producció que reuneix a l’escenari al voltant de 200 artistes: els ballarins, el cor Ritsuyu-kai, els solistes Kristin Lewis, Mihoko Fujimura, Kei Fukui i Alexander Vinogradov. El director artístic del Béjart Ballet Lausanne des de 2007, Gil Roman també va tenir el seu paper, ja que va llegir a l’escenari dos textos de Nietzsche, acompanyats pels percussionistes Jean-Bruno Meier i Thierry Hochstätter.

Últim concert de la temporada a la Sala de ball

2/06/21

 

ENTITAT

 

El Teatre Casal acollirà diumenge 6 de juny, després d’una vintena de concerts realitzats, l’últim concert en directe de la temporada amb el grup “Jamaika Band”.

Aquest diumenge 6 de juny a les 18:15 h realitzarem al Teatre Casal l´últim concert en directe de la temporada amb el grup “Jamaika Band”.  Aquesta activitat s’ha anat realitzant dos cops al mes des del mes de setembre i s’ha volgut mantenir adaptant-la per complir amb la normativa de salut pública vigent. D’aquesta manera, s’ha pogut seguir gaudint i mantenint viva aquesta activitat cultural i de música en viu, mentre no es podia realitzar l’habitual ball de saló, que s’oferia anteriorment a la Covid-19. En total, el teatre ha pogut acollir una vintena de concerts amb el públic assegut a la platea del teatre i es preveu, en cas de no poder recuperar el ball de saló, tornar a aquest format el proper setembre.

 

Aquests concerts són gratuïts per a socis i sòcies de l’entitat. Tothom qui hi vulgui assistir ho pot fer directament, sense fer cap reserva prèvia i adquirir les seves entrades a la taquilla del teatre

Nova proposta a la Tribuna Casal: "Solidaritat Internacional des de Vilafranca"

27/05/21

 

ENTITAT

 

El proper divendres 4 de juny posarem en comú el testimoni d'activistes vilafranquins que han participat en projectes de solidaritat internacional, activitat que l'acompanyarà la projecció del documental "Arrels de resistència"de La Recolectiva.

Aquest proper 4 de juny a les 20:00h al Teatre Casal, reprenem la iniciativa de la Tribuna Casal, un espai per escoltar veus del Penedès obert a la ciutadania, on la cultura i la societat pugin ser analitzades a través de diversos formats de reflexió.

 

Parlarem de la collita d’olives a Palestina, dels refugiats als barris d’Atenes, de l’agermanament amb Puerto Cabezas i de la tasca d’ Helix Libera a l’Amèrica Central i Mèxic.

 

En paral·lel, el dia 8 de juny a les 20:00 h, realitzarem també la projecció del documental "Arrels de resistència" del col·lectiu "La Recol·lectiva". Aquest film ens apropa a la realitat de les famílies palestines que per treballar les seves pròpies terres, han de mantenir una constant lluita amb l'estat d'Israel.

En acabar comptarem amb algunes integrants del col·lectiu per obrir una ronda de preguntes.

Per celebrar el Dia de l'Associacionisme Cultural 2021 (DASC): 73 minuts de TEATRE BREU al Casal. 

27/05/21

 

ENTITAT

L'entitat celbrem el Dia de l'Associacionisme Cultural amb un VERMUT TEATRE amb els "Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès-GATAP" i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya-FGATC.

 

La Coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès-GATAP, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya-FGATC i el Casal Societat La Principal ens afegim als actes de celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC 2021), amb l’organització d’un migdia de VERMUT TEATRE al Casal de Vilafranca.

El diumenge 6 de juny de 2021, a les 12 del migdia, dos grups de la GATAP oferiran 73 minuts de teatre breu, amb cinc peces de creació pròpia. LEGT (Les Escoles Gelida Teatre) presentarà: "El moble" d’Irene Puig, "Pànic escènic" de Jordi Pujol, "Quarantaitants" de Carol Codó i "La cadira", també d’Irene Puig. La Companyia es grata de Can Rossell de Subirats oferirà: "Una parella...ideal?" de Jose Bielma. El públic assistent ocuparà els diferents seients organitzats al voltant de taules rodones, on podrà fer el vermut còmodament.

L’entrada és de franc, amb prèvia inscripció al vestíbul del teatre i al final de l’espectacle, hi haurà taquilla inversa.

L’acte es desenvoluparà seguint totes les mesures anti-COVID-19.

Convoquem l'Assemblea General Ordinària i Extraordinària 2021

27/05/21

 

ENTITAT

 

El Casal convoquem un cop mes, l'Assemblea General Ordinària i Extraordinària per tal de fer accessible i aprovar o revisar amb les nostres associades, la feina feta al llarg de l'any passat.

El proper dia 12 de juny a les 10:30 hores en primera convocatòria i a les 11:00h en segona convocatòria, celebrarem l'Assemblea General Ordinària i Extraordinària 2021 al Casal.

L'Assemblea General Ordinària 2021 es convoca amb el següent ordre del dia:

 1. Aprovació de l'acta de l'Assemblea General Ordinària del passat 12 de desembre de 2020.

 2. Aprovació de l'informe d'activitats de l'entitat de l'exercici 2020.

 3. Informe d'activitats del 2020 per part de les Seccions.

 4. Aprovació de l'estat de comptes i balanç de situació de l'exercici 2020.

 5. Presentació dels actes previstos per a la celebració del Centenari del Teatre.

 6. Aprovació del projecte d'activitats i pressupost per l'any 2021

 7. Aprovació de la gestió realitzada per la junta directiva

 8. Aprovació de les quotes socials de l'entitat

 9. Precs i preguntes

L'Assemblea General Extraordinària 2021 es convoca amb el següent ordre del dia:

10. Modificació dels Estatuts de l'entitat

       10.1 Modificació de la definició de l'objecte de l'Associació
       10.2 Modificació de la definició del tipus de soci/sòcia
 

A partir de divendres 4 de juny, posarem a la vostra disposició tota la documentació, que serà accessible per diferents canals.

L'equip Mini Vermell coincideix amb Sarunas Jasikevicius al camp del Barça

20/05/21

 

ENTITAT

 

L'equip Mini Vermell de la nostra S.E.Casal van anar a jugar al camp del Barça i es van trobar amb l'entrenador Sarunas Jasikevicius.

Els jugadors de l'equip Mini Vermell de la nostra secció esportiva van anar a jugar al camp del Barca, el passat dia 16 de maig. Per sorpresa de jugadors i de la secció, el pare d'un dels jugadors de l'altre equip, va resultar ser l'entrenador del primer equip del Barça Sarunas Jasikevicius, qui va compartir estona amb l'equip als vestidors.

Obrim l'activitat de cinema familiar els diumenges al públic

20/05/21

 

ENTITAT

El Casal de Vilafranca obrim l’ activitat de cinema familiar del Club Family a la vila, els diumenges al matí a la sala de cinema de l’entitat.

El Casal de Vilafranca oferirem a partir d’aquest diumenge, l’activitat mensual de cinema familiar del Club Family, al públic general. En quatre anys, el Club s’ha consolidat adquirint una sèrie de canvis com la incorporació de valors com a eix d’acció,  la dinamització de les activitats a través de crear personatges com “En Calaf”, l’increment de l’activitat i ara, per últim, obrint aquesta activitat al públic.

 

La proposta iniciarà amb una prova pilot de dos pel·lícules, aquest diumenge 23 de maig a les 11:30h amb la pel·lícula “El bosc de Haquivaqui” i diumenge 20 de juny a les 11:30h, amb una petita joia de l’animació francesa: “Al sostre del món”. A més, aquestes activitats seguiran sent dinamitzades pel personatge “En Calaf” del Club Family. En Calaf ha sorgit en memòria del conserge de l’entitat Antoni Calaf, una persona molt estimada al Casal que va treballar des del maig de 1923 fins a la seva jubilació als 75 anys i que ara pren vida per rebre els infants, familiaritzar-los amb l’espai i introduïr-los les pel·lícules.

 

Aquesta proposta ha estat possible gràcies a una de les distribuïdores de cinema amb més experiència del país “Pack Màgic”, que ofereixen pel·lícules que estimulen la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió de valors socials i culturals.

 

Farem aquesta activitat amb una periodicitat mensual, amb possibilitat a passar a tenir més continuitat si té bona rebuda per part del públic. Les sòcies i socis del Casal podran seguir gaudint gratuïtament d’aquesta activitat i les persones no associades, ho podran fer pagant una entrada de 5€.

Portes obertes a l'activitat sardanista a càrrec d'Escola de Sardanes Visca!

13/05/21

 

ENTITAT

L'Escola de Sardanes Visca! organitza portes obertes els diumenges 23 de maig i 20 de juny al pati Carbonell de l'entitat

Diumenge vinent 23 de maig i diumenge 20 de juny, l'Escola de sardanes Visca! organitza unes jornades de portes obertes al pati Crbonell del Casal. Totes aquelles persones que hi estigueu interessades cal que feu una inscripció prèvia al correu sardanesvisca@gmail.com o al telèfon: 636 68 77 18.

Enriquim el nostre arxiu amb 100 cartells de l'activitat de l'entitat als anys 20 i 30

13/05/21

 

ENTITAT

El Casal rebem l'entrega de 100 cartells dels anys 20 i 30, per part d'Iker Junquera Landeta, propietari de la llibreria LAGAIA BOOKS.

Aquest dimarts, Iker Junquera Landeta, propietari de la llibreria LAGAIA BOOKS, va fer entrega a l'entitat d'un total de 100 cartells que daten dels anys 30 i que ens permeten fer un repàs, no només de la intensa activitat del Casal en aquests anys, sinó també de la història cultural de Vilafranca.

Tots els cartells tenen un molt bon estat i han estat afegits al nostre arxiu.

Per acabar, agrair aquesta entrega, ja que per nosaltres és un regal que ens permet reconstruïr part del nostre passat i que, se'ns dubte, conservarem com a part del nostre patrimoni i llegat.

Èxit en l'espectacle "Les sirenes són calbes", fruit de la residència de CIa. Deliri al Teatre Casal.

13/05/21

 

ENTITAT

El Casal vam acollir la residència de la companyia Deliri amb l'espectacle "Les sirenes són calbes".

Dissabte passat, vam tenir el plaer d’acollir al Teatre Casal la residència de Cia. Deliri amb el seu espectacle: “Les sirenes són calbes”.

Un espectacle fet amb molta imaginació, que ens va dur per un viatge màgic a la recerca d’uns mitjons desparellats i que ens va explicar que les respostes que busquem, sovint les tenim més a prop del que ens pensem.

Ja tenim obertes les inscripcions del Som Estiu 21!

6/05/21

 

ENTITAT

Encetem una nova edició de casals d'estiu al Casal, però amb algunes novetats: oferirem el Casal Creatiu, el Casal Creatiu On Stage de teatre i el Campus de Bàsquet.

Comença una nova edició del Som Estiu amb algunes novetats! Enguany, oferim el Casal Creatiu, el Casal Creatiu On stage de teatre , el Campus de Bàsquet i el d'Anglès i Lleure. 

 

Acceptem el pagament amb VILAFRANCS durant el mes de maig! 
 

 

✏️ Inscripcions i més info a estiu.casal.org a oficines de l’entitat de 17:00h a 20:00h.
📩somestiu@casal.org
📲 WhatsApp: 602 25 22 29

Activem un APP del Casal per adaptar-nos als nous temps i donar més comoditat a les sòcies i socis!

6/05/21

 

ENTITAT

A partir d'ara els socis i sòcies podran accedir a tota la seva informació, factures i inscriure's a les activiatats amb la nova APP del Casal.

Comencem el mes de maig amb la posada en funcionament del nou carnet virtual de l'entitat.

Una aplicació per als socis i sòcies de l'entitat que us ofereix un munt de possibilitats. Ja la podeu descarregar des de les app store d'Android i iOS buscant CASAL VILAFRANCA.

El pintor Julio García Iglesias guanya la sisena edició del concurs de pintura ràpida, Premi Vilafranca Cultura

28/04/21

 

ENTITAT

Divendres passat, dia 23 d’abril, tenia lloc la sisena edició del concurs de pintura ràpida que organitzem juntament amb la nostra Secció de Belles Arts,

 

Recuperant el marc festiu d’un Sant Jordi d’abril, el Casal i la nostra secció de Belles Arts vam reprendre el concurs de pintura ràpida. Premi Vilafranca Cultura. Un concurs que enguany va aplegar fins a 21 pintors i pintores, que en tant sols cinc hores van haver de reflectir en les seves obres, l’ambient de la Diada del llibre i la rosa a la nostra Vila.

Les obres guanyadores s’exposen al vestíbul del teatre fins al 30 de Maig. També s’exposaran les obres guanyadores dels 5 premis accèssit d’aquest any, que estaran a la venda. Totes les persones interessades en comprar-les, podran escriure un correu a acivill@casal.org.

 

Els premiats van ser els següents:

 

1r Premi Ajuntament de Vilafranca - Julio García Iglesias – Abrera

2n Premi Casal Societat La Principal  – Aida Mauri Crusat - Moià

3r Premi Centre Vila – Maria José Escuder López – Cerdanyola del Vallès

 

Els guanyadors dels premis corporatius:

 

Premi Vilamòbil - José Manuel Aznar – Sant Quintí de Mediona

Premi Grup Cooperatiu Entrem - Antonio Mariscal Luque – Sant Joan de Vilatorrada

Premi Helen Doron - Ramon Pujolà Font – Sant Pere de Ribes

 

Els guanyadors dels premis accèssits:

 

1r Premi Accèssit - Antonio Darias Martínez – Sabadell

 

2n Premi Accèssit – Evelyn Darias Fernández – Sabadell

 

3r Premi Accèssit - Josep Millas Chia – Igualada

 

4t Premi Accèssit – Joan Carrió Grau – Manresa

 

5è Premi Accèssit – Joan Vila Arimany - Sabadell

Omplim el Teatre Casal amb l'espectacle "Per fi sol!"

28/04/21

 

ENTITAT

La companyia de teatre d’humor “Tricicle” va presentar el nou espectacle de Carles Sans “Per fi sol!” al Teatre Casal.

 

Dissabte passat vam omplir el teatre de riures i alegria amb les millors anècdotes de la companyia Tricicle, narrades per Carles Sans, que per primera vegada utilitzava el teatre gestual però també paraula.

“Per fi sol!”, apareix en el moment més oportú com si es tractés d’un “making of” de la vida de Tricicle . És un espectacle basat en fets reals que farà riure a aquells que vulguin saber més d’una companyia, que, segons s’ha dit, forma part de la memòria emocional del nostre país. “Per fi sol!” és un espectacle que combina el que es diu i com es diu, a través del gest i la paraula de Carles Sans, el qual perfila una galeria de divertits i entranyables personatges, de manera que aconsegueix una fantàstica empatia entre actor i espectadors.

 

La seva expressivitat gestual i les seves històries van fer gaudir d'allò més al públic del teatre.

 

Recordeu que pel fet de ser socis i sòcies del Casal gaudiu de la bonificació a la Renda del 15% de les aportacions socials.

27/04/21

 

ENTITAT

L’entitat formem part del Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana i per aquest motiu us podeu beneficiar d'una bonificació del 15% en la declaració de la Renda.

 

L’entitat formem part del Cens d’Entitats de Foment de la Llengua Catalana i per aquest motiu tots els socis i sòcies de l’entitat us podeu beneficiar d’una bonificació a la vostra declaració de Renda de l’exercici 2020. Aquest import ja ha d’aparèixer a la vostra declaració, però si ho desitgeu, podeu demanar el vostre certificat a oficines@casal.org ..

Els darrers dies de la Vilafranca republicana. Revolució i Guerra

27/04/21

 

ENTITAT

Aquesta setmana us oferim la possibilitata de veure la xerrada "Els darrers dies de la Vilafranca Republicana" al nostre canal de Youtube. 

Compartim amb vosaltres la xerrada que l'entitat vam organitzar conjuntament amb ERC Vilafranca: "Els darrers dies de la Vilafranca Republicana. Revolució i Guerra", a càrrec de l’historiador Salvador Campamà. Us convidem a fer-hi un cop d'ull al nostre canal de Youtube .

Aquesta xerrada està vinculada a l'bra que vam oferir amb el Cicle Platea "Els darrers dies de la Catalunya Republicana", una narració en primera persona de Rovira i Virgili, en el seu camí cap a l'exili.

El VAAC a Catalunya Ràdio

21/04/21

 

ENTITAT

Aquesta setmana l’emissora es feia ressó del projecte Vilafranca Aparador d’Art Contemporani.

Us convidem a escoltar LA NOTÍCIA , que compta amb les intervencions de l'artista Jordi Traveria, el tinent d'alcalde Joan Manel Montfort i del gerent de l'entitat, Salvador Casals.

Incorporem a la Cristina Gallardo com a tècnica de projectes de l'entitat

21/04/21

 

ENTITAT

El Casal seguim creixent amb la intenció de poder oferir noves activitats culturals amb la nova incorporació de la tècnica de projectes Cristina Gallardo.

 

 

Graduada en Belles Arts, la Cristina s'incorpora a l'equip tècnic de l'entitat assumint la coordinació de diferents projectes culturals i socials del Casal. Un nou talent que de ben segur ens ajudarà a seguir millorant i creixent. 

El Casal de Vilafranca conjuntament amb la Secció de Belles Arts de l’entitat convoquem per sisè any consecutiu el Premi Vilafranca Cultura de pintura ràpida

13/04/21

 

ENTITAT

Un concurs que en aquesta edició de 2021, recupera la seva vinculació a la jornada de Sant Jordi del mes d’abril.

 

 

El Casal de Vilafranca i la Secció de Belles arts obrim la convocatòria per a la sisena edició del Concurs anual de pintura ràpida que amb el nom de PREMI VILAFRANCA CULTURA, es realitza in situ al centre de la vila en la modalitat de tècnica lliure. Enguany i atenent a que tot sembla indicar que es podrà gaudir de la Diada de Sant Jordi als carrers i Rambles del centre de la vila, la temàtica escollida serà: “Vilafranca per Sant Jordi. Ambient de parades de llibres i flors als carrers i places del centre vila”.

El concurs tindrà lloc durant tota la tarda de divendres 23 d’abril entre les 15:00 h i les 20:00 h, lliurant l’obra al vestíbul del teatre entre les 20:00 h i les 20:30 h. El veredicte es farà públic a les 21:00 h del mateix dia a la platea del Teatre Casal de Vilafranca i un cop finalitzat, les obres guanyadores passaran a quedar exposades al vestíbul del teatre fins al diumenge 30 de maig.

 

Una de les novetats d’enguany és l’augment del nombre de premis, incorporant dos accessits més i per tant, augmentant la dotació econòmica final fins a un total de dos mil euros en premis, repartits entre deu guanyadors o guanyadores.

 

En aquesta edició els premis segueixen mantenint la seva vinculació i suport de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l’Associació Centre Vila i VILAMÒBIL i el Grup Cooperatiu ENTREM.

Dimecres passat vam inaugurar el "Vilafranca Aparador d'Art Contemporani"

13/04/21

 

ENTITAT

El Casal inaugurem el projecte VAAC a la plaça Constitució de Vilafranca amb una ruta pels aparadors de la mostra.


Dimecres passat, dia 31 de març, vam inaugurar el VAAC amb una presentació a càrrec del membre de la junta de l'entitat Marcel Esteve, el comissari Pol Avinyó i del regidor de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Monfort. L'acte també va comptar amb una visita guiada pels aparadors de la mostra, on vam poder gaudir dels comentaris d’algunes de les obres, per part dels seus autors. Aquest va ser el cas de la Mireia Camacho i Joan Batet de la nostra Secció de Belles Arts.

La Secció Esportiva del Casal organitza un curs de tecnificació per als jugadors aquesta Setmana Santa

24/03/21

 

SECCIÓ ESPORTIVA

La secció esportiva de l'entitat organitza un curs de tecnificació de Setmana Santa per a tots aquells jugadors que hi vulguin participar.


Aquesta  Setmana Santa els dies 29, 30, 31 de març i l' 1 d'abril, la S.E.Casal organitza un curs de tecnificació pels jugadors. El curs s'ha organitzat en sessions d'una hora en horari de 9:00h a 14:00h, en grups reduïts de màxim 5 jugadors.

El Vilafranca Aparador d'Art Contemporani ja és a les xarxes

24/03/21

 

ENTITAT

El Vilafranca Aparador d'Art Contemporani ja està disponible a xarxes amb totes les novetats per fer un seguiment de la mostra.


El Vilafranca Aparador d’Art Contemporani (VAAC) és un projecte que organitzem des del Casal i que consisteix en una mostra que exposarà en aparadors de locals tancats del teixit urbà de Vilafranca, obres d’art contemporani amb vins i caves de D.O. Penedès. 

La inauguració tindrà lloc el proper dimecres 31 de març a Pl. Constitució.

 

Per saber-ne més, segui la mostra a xarxes!

FACEBOOK: @VaacVilafranca
INSTAGRAM @vaac_vilafranca
TWITTER @VaacVilafranca

Tot l'alumnat ja pot tornar a l'Escola de Dansa Assumpta Trens! 

17/03/21

 

ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS

L'Escola de Dansa Assumpta Trens torna poc a poc a agafar rodatge i a omplir les classes.


Durant la Covid-19, l'escola de dansa ha fet tots els esforços necessaris per continuar amb l'activitat habitual però en format online. Amb les últimes mesures publicades pel PROCICAT, fa un parell de setmanes que l'alumnat ja ha pogut tornmar amb molta il·lusió a les aules i s'estan reprenent les classes amb totes les mesures de seguretat garantides.

El Casal impulsem el projecte “Vilafranca Aparador d’Art Contemporani” amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca i els cellers Família Torres i Jean Leon

17/03/21

 

ENTITAT

El Vilafranca Aparador d’Art Contemporani (VAAC) consisteix en una mostra que exposarà en aparadors de locals tancats del teixit urbà de Vilafranca, obres d’art contemporani amb vins i caves de D.O. Penedès.


El Casal de Vilafranca vam presentar dilluns passat, dia 15 de març, al centre de visites de Família Torres a Pacs del Penedès, el projecte “Vilafranca Aparador d’Art Contemporani”. Aquest projecte, inspirat en l’àmpliament consolidat Manlleu Galeria d’Art (MGA) d’Osona,  consisteix en omplir aparadors buits de la trama urbana de la vila en ple eix comercial i exposar-hi obres d’art contemporani, acompanyades d’un vi Família Torres o Jean Leon de la D.O. Penedès.

 

La mostra tindrà lloc a nou locals del centre de Vilafranca del dijous 1 d’abril al diumenge 30 de maig i permet d’una banda donar a conèixer artistes a nivell local i nacional, mostrar Vilafranca com un espai de maridatge de l’art i la cultura del vi, tot visualitzant amb aquesta aliança, tot el potencial d’exposició dels locals.

 

La inauguració es realitzarà el proper dimecres 31 de març a les 20h a la Plaça Constitució, juntament amb una visita guiada que també es realitzarà els dies 9,16, 23 i 30 d’abril i el 7,14,21 i 28 de maig, també a les 20h. Tothom qui hi vulgui assistir podrà fer una reserva prèvia al web vaac.cat a partir del dia 1 d’abril. Entre totes les persones assistents a les visites es farà un sorteig de vals de compra de Centre Vila.

 

Al dossier que adjuntem hi trobareu tots els detalls de la mostra.

El nostre Teatre Casal ha estat reconegut i acreditat com a Espai de Cultura Responsable

11/03/21

 

ENTITAT

Aquest dilluns la Generalitat de Catalunya ens ha comunicat la inclusió del nostre teatre al cens d’Espais de Cultura Responsable.


Un cens creat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en el marc de les accions per acompanyar el sector de la cultura i les arts en la represa i amb l’objectiu de donar seguretat al públic i prestigi als espais i als equipaments culturals.

 

La inscripció en aquest cens té caràcter voluntari i no és un requisit imprescindible per al normal funcionament dels espais i equipaments culturals, però és un element important més que mostra la implicació del sector cultural amb principis bàsics de la nostra societat com la salut, la inclusió, la pluralitat, el respecte o la llibertat.

Reprenem els partits de bàsquet!

11/03/21

 

SECCIÓ ESPORTIVA

Tornen els partits de bàsquet de la Secció Esportiva del Casal.

 

Reprenem els partits d'acord amb les últimes mesures publicades pel PROCICAT. Es partits d'aquest cap de setmana es disputaran tal com indiquem a continuació:

 

El proper 14 de març a les 12:15h jugarà el nostre Júnior Negre contra el CB Vallirana al pavelló Joan Marquès i aniran com a visitants el Júnior Vermell vs AEB La Palma a les 12:30h i el nostre Infantil Blanc vs U.E. Mataró a les 12:45h.

La Secció Esportiva ofereix els partits en streaming al Teatre Casal!

11/03/21

 

SECCIÓ ESPORTIVA


La Secció Esportiva emet els partits en directe en pantalla gran al Teatre Casal.

Aquest dissabte 6 de març vam dur a terme l’emissió del primer partit de bàsquet en temps real, que a més vam projectar a la pantalla del teatre. Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de SERRA que ens ha ajudat a equipar el pavelló amb un sofisticat sistema de càmeres autònomes que permeten transmetre el que succeeix a la pista

Tot l'alumnat ja pot tornar a l'Escola de Dansa Assumpta Trens! 

11/03/21

 

ENTITAT


L'Escola de Dansa Assumpta Trens repren les classes presencials amb tot l'alumnat amb totes les mesures de seguretat requerides.

Aquesta setmana celebrem que tot l'alumnat ja pot tornar a fer dansa de forma presencial a l'escola de dansa del Casal, amb totes les mesures de seguretat garantides i seguint les últimes normatives del PROCICAT.

Més novetats en les obres al Pavelló Joan Marquès

4/03/21

 

ENTITAT


Seguim amb el conjunt d'obres de millora del pavelló Joan Marquès

Una empresa especialitzada està substituint totes les juntes del paviment del pavelló i pintaran de nou les línies de joc, ja que amb el temps s'havien desgastat.

0€ de comissió per les despeses de compra online de les entrades al nostre teatre

25/02/21

 

ENTITAT


0€ de comissió per a socis i sòcies en la compra d'entrades pel Teatre Casal 

Volem oferir-vos la màxima comoditat de compra com a socis i sòcies del Casal i, per aquest motiu, hem aconseguit suprimir la comissió d' 1,70€ que fins ara pagàveu per la compra d'entrades al nostre Teatre Casal a través d'Internet.

La Secció Esportiva del Casal disposa d'una nova càmera per a retransmetre els partits dels  equips en directe (streaming)

25/02/21

 

SECCIÓ ESPORTIVA


La Secció Esportiva s'adapta als nous temps i adquireix una càmera nova per retransmetre els seus partits en streaming

La Secció Esportiva del Casal disposa ja d'una nova càmera per a retransmetre els partits dels  equips en directe (streaming). També serà una bona eina de millora i anàlisi dels entrenaments, generació d'estadístiques, activitats formatives.

Els infants tornen al Casal després de mesos d'activitat online

25/02/21

 

​ENTITAT


Els infants de dansa, bàsquet i anglès reprenen les activitats de forma presencial a l'entitat

Amb l'arribada de les noves normatives de salut publicades pel PROCICAT, retornem amb la presencialitat de les classes a l'entitat. Així, dilluns començava de nou l'activitat de dansa i anglès, que s'havien traslladat al format telemàtic

Petit homenatge a Carles Sabater al vestíbul del Teatre en memòria dels 22 anys de la seva mort

25/02/21

 

​ENTITAT


Recordem a Carles Sabater amb aquest petit espai dedicat a la seva memòria al vestíbul del Teatre Casal

El passat 13 de febrer, com cada any, vam muntar un petit homenatge a Carles Sabater que va morir al nostre teatre ara fa 22 anys. La rosa ens la du cada any un gran admirador del cantant i compositor del grup SAU.  

Reparem el sostre del pavelló

25/02/21

 

​ENTITAT


Seguim amb les obres a l'entitat per mantenir en bon estat l'equipament esportiu

Aquest dilluns es va trencar una placa de poliéster del pavelló, que ahir mateix ja va ser reemplaçada degudament per una de nova. Garantim i mantenim d'aquesta manera, el bon estat de l'equipament esportiu

Èxit en la primera representació del Cicle Platea 

25/02/21

 

​ENTITAT


Encetem amb força el cicle de tres obres de petit format Cicle Platea amb "Maleïdes les guerres".

Dissabte passat vam encetar el Cicle Platea amb "Maleïdes les Guerres". L'obra, representada a la platea del teatre Casal amb un aformaent limitat, va endevenir un relat contundent i punyent que no va deixar a ningú indiferent

El ball de mantons es va transformar en un concert a la Sala de Ball

11/02/21

 

​EL BALL DEL CASAL


Reinventem el Carnaval a la Sala de Ball i seguim amb els concerts en directe asseguts i amb totes les mesures de seguretat garantides

Diumenge passat s'havia de celebrar el Ball de Mantons com cada Carnaval, però a causa de les mesures de restricció encara vigents, seguim amb els concerts asseguts a la sala de ball. Això si, amb el teatre engalanat de Carnaval.

L'Escola de Dansa Incorporem una porta de vidre a la galeria de l'escola de dansa i finestres noves a la Sala 4

11/02/21

 

​ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS


Seguim amb un seguit de reparacions per tal de millorar i mantenir els espais de l'entitat en bon estat durant la pandèmia.

Aprofitem el poc moviment per l'escola d'aquests dies i hem canviat les finestres de la Sala 4 i, a més, hem afegit una porta de vidre que permet molta més entrada de llum a la galeria de l'escola.

L'Escola de Dansa Assumpta Trens enceta el projecte
"A Casa + Dansa"

11/02/21

 

​ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS


Transformem les activitats de l'escola de dansa per tal de poder-nos adaptar a la pandèmia i a les classes en línia, oferint un valor afegit a les nostres sòcies i socis.

Aquest any l'escola de dansa s'adapta a les classes en línia i, a més, permet que qui ho vulgui assisteixi gratuïtament a altres classes del seu mateix nivell, però d'altres disciplines.

+ info

Transformem la festa de Carnaval i l'adaptem a un concert en directe, exclusivament per socis i sòcies del Casal

05/02/21

 

​ENTITAT


Transformem la festa d'animació en un concert amb totes les mesures de seguretat, per mantenir viu l'esperit de la nostra festa de Carnestoltes

Aquest any el Carnaval serà diferent i adaptat a totes les mesures de seguretat necessàries i per això...Tenim un pla d'atac! que guarnirà la festa per tal que sigui activa, distesa i molt animada!

El Carnaval serà presencial pensat per estar asseguts al teatre.  Així, heu de demanar  invitació de l'acte del dia en qüestió, per les vies que us indiquem al final d'aquest e-mail informatiu, per assignar-vos els seients a la sala amb tots els criteris oportuns! 

Entre altres cosetes... Guardarem un espai per  presentar-vos el nostre personatge especial! L'acomodador del Club Family, que ens amanirà la festa amb el seu sentit de l'humor, i la seva alegria particular!

Aquí tenim els ítems que heu de tenir en compte per aquesta ocasió:

- Ens agradaria que vinguéssiu disfressats/des.
- Serà gratuït per tots els socis i sòcies, els fills i filles fins al 25 anys i els nésts i nétes fins als 14 anys.
- Gaudirem del grup d'animació «Els Salats» que ens oferiran un concert familiar amb música en directe i cançons de creació pròpia i versions!
- A l'entrada (de 18:00h a 19:00h) hi haurà un espai adaptat per poder fer les fotografies dels infants amb les seves disfresses.
- Com cada any, al final del Concert sortejarem  regals entre tots els nens i nenes assistents 

Un xou innovador, diferent, interactiu i d'allò més original us acompanyarà en la festa, de la mà de molts personatges sorprenents... I com no podia ser d'altra manera... Ho passarem d'allò més bé!


Horaris:


⏰ 18:00 h obertura de portes, taquilla i espai de photocall

⏰ 19:00h Inici de l'espectacle

⏰ 19:45 h Sorteig de regals

⏰ 20:00 h Fi del Carnaval

 📍 Teatre Casal


Tindran invitació gratuïta:


👉 Socis i sòcies titulars i persones beneficiàries 

👉 Fills i filles de socis/es titulars fins als 25 anys i els néts/es menors de 14 anys.

 

* Si una persona acompanyant adulta, no és beneficiària i vol assistir, haurà de pagar 5 € i retirar la seva invitació de forma presencial -  Si aquest és el vostre cas, us recomanem que les retireu totes de cop presencialment, ja que és un espectacle en el qual tothom estarà assegut,  les butaques es venen seguides i, per tant, podreu seure conjuntament.


Recollida o petició d'invitacions:
 
1. A les oficines de l'entitat (Rambla Nostra Senyora, 35, de Vilafranca) de 17:00 h a 20:00 h amb antelació o el mateix dia a partir de les 18:00 h.                                           
2. Demanar-les al correu acivill@casal.org                                                                    
3. Demanar-les per WhatsApp 602 25 22 29

 

indicant:

                                           
Nom soci titular:                                                                                                           
Telèfon de contacte:
Correu de contacte:
Nombre d'entrades sol·licitades:
Noms de les persones a les quals s’ha d’emetre la invitació i el grau de parentiu d'aquests amb el soci o sòcia titular.

Jornada formativa d'entrenadores i entrenadors de la SECasal

05/02/21

 

​SECCIÓ ESPORTIVA

Noves jornades formatives per mantenir en forma l'equi d'entrenadores i entrenadors del la Secció Esportiva.

 

Diumenge passat l'equip d'entrenadors i entrenadores de la #SECasal van participar en una nova jornada formativa de luxe que va comptar amb en Lluís Riera (Tizona Burgos LEB Or, i exajudant del Zenit Eurolliga, Baskonia i Joventut) i Mireia Capdevila (Fem Sant Adrià).

La Secció Esportiva condiciona el pavelló Joan Marquès

05/02/21

 

​SECCIÓ ESPORTIVA

La Secció Esportiva del Casal, té cura de les instal·lacions del pavelló Joan Marquès, per quan sigui possible reprende l'activitat esportiva

 

La Secció Esportiva del Casal continua amb el condicionament del  pavelló Joan Marquès per quan s'hi pugui tornar a fer bàsquet. Per ara,  s'ha incorporat el blau a la zona d'accés i a la grada i està previst que els vestuaris quedis acabats aviat.

El Teatre Casal som part de l'escenari del nou videoclip del cantant Macaco "Lenguas de Signos", que actualment ja compta amb més de 200.000 reproduccions a Youtube

27/01/21

​ENTITAT

El Teatre Casal apareixem al nou videoclip de Macaco "Lenguas de Signos" juntament amb altres espais del Penedès

 

El nostre Teatre Casal és part de l'escenari del nou videoclip "Lenguas de signos" de Macaco, que actualment ja compta amb 257.862 visualitzacions a Youtube. Volem agrair a Nebraska Produccions haver-nos escollit per formar part d'aquest magnífic projecte, juntament amb d'altres espais preciosos del Penedès, com el Cafè el Coro, els Pèlags de Vilobí o el Castell de Penyafort.

Us convidem a gaudir-ne a l'enllaç.

El Teatre Casal acull "El Trencanous" a càrrec del Ballet de Barcelona, amb una ballerina de l'escola de l'entitat entre els components.

27/01/21

​ESCOLA DE DANSA ASSUMPTA TRENS

El ballet de "El Trencanous", un clàssic de cada any de l'entitat, va comptar amb la participació de la Marina Solé Albornà, exalumna de l'escola de dansa del Casal.

Dissabte passat, dia 23 de gener, vam acollir al nostre Teatre Casal el ballet de "El Trencanous" a càrrec del Ballet de Barcelona i amb una ballarina molt especial entre els seus components, la Marina Solé Albornà. La Marina havia estat alumna de l'Escola de Dansa Assumpta Trens del Casal.

D'altre banda, totes aquelles persones que ho van voler van poder veure un assaig general de la companyia en directe, el mateix dissabte a les 16:30h.

El grup del cantant Toni Carlo, protagonista del concert de la sala de ball de diumenge passat

27/01/21

​EL BALL DEL CASAL

El Casal seguim amb l'activitat periòdica de concerts en directe amb el Grup del cantant Toni Carlo.

El Casal seguim amb els concerts a la platea del teatre i amb totes les mesures de seguretat requerides. Diumenge passat, vam acollir al grup del cantant Toni Carlo, en lloc del Grup "Dolce Vita" tal com estava previst, ja que el grup no va poder tocar per motius personals.

​Èxit en l'activitat del Club Family de diumenge passat, dia 17 de gener

20/01/21

​ENTITAT

L'entitat adaptem la nostra activitat i seguim amb el Club Family amb l'ajuda de Carles Cases, animador del Club.

Diumenge passat, dia 17 de gener, vam gaudir amb el Club Family de la pel·lícula: "James y el melocotón gigante". Una bonica història d'en Roald Dahl (autor de títols com Charlie i la fàbrica de xocolata o Matilde, entre d'altres), amenitzada i introduïda pel mestre de cerimònies del Club Family Carles Casas Bolet.

Reprenem l'activitat de les seccions, adaptant-nos a les noves normatives de restricció en relació amb la
Covid-19

14/01/21

​ENTITAT

L'entitat adaptem la nostra activitat en relació amb les noves mesures de restricció publicades pel PROCICAT el passat 4 de gener.

Les nostres seccions busquen la manera d'adaptar-se, en cas de ser possible dins les mesures de seguretat, a les noves mesures de restricció en matèria de Salut Pública del PROCICAT. Des de l'escola de dansa s'ha reprès tota l'activitat de forma telemàtica a través de la plataforma ZOOM, tal com les activitats d'Història i Filosofia, que a més, es mantenen presencialment en un format híbrid. La Secció Esportiva ha coordinat a través de l'Ajuntament, entrenaments presencials amb els jugadors residents Vilafranca a pistes obertes. Les localitzacions són:  les escoles Dolors Piera, Pau Boada i Cristòfor Mestres i també a les pistes de l'I.E.S Milà i Fontanals. Alguns equips també han coordinat un entrenament setmanal online per als jugadors de fora del municipi. Se suspenen les activitats de Ioga i gimnàstica de manteniment. Finalment, l'escola de teatre "Artèria" continua la seva activtat en petits grups al Teatre Casal amb totes les mesures de seguretat requerides.

El Casal seguim intententant doncs, no aturar del tot la nostra activitat i buscar la manera oportuna de seguir oferint #CulturaSegura

Incorporem un nou sistema de climatització de la Sala de cinema

31/12/20

​ENTITAT

Com sabeu, estem duent a terme la primera etapa del Programa Casal 2030. Amb l'objectiu de continuar amb el conjunt de millores dels edificis del Casal, la setmana passada vam canviar el sistema de climatització de la Sala de cinema.

Acomiadem el soci, amic i col·laborador, Joan Bages Tomàs

31/12/20

​ENTITAT

Acomiadem el Sr. Bages, que és com l'anomenàvem tots a la casa, fundador de la Secció de Belles Arts del Casal, de la qual en va ser president durant molts anys i impulsor. També va ser capdavanter del moviment dels seixanta al voltant del cinema amateur a casa nostra, esdevenint-ne un referent. Compartim amb vosaltres una entrevista que li vam fer l'any 2016.

Entrevista

Cancel·lem l'acte d'Homenatge als socis i sòcies i el Caga Tió de Nadal

23/12/20

​ENTITAT

 

COMUNICAT OFICIAL​

A causa de les últimes reformes en les mesures en matèria de salut pública del PROCICAT, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19, l'entitat ens veiem obligats a cancel·lar l'acte d'Homenatge als socis i sòcies 2020 (previst per aquest dimecres 23 de desembre a les 20:00 h al Teatre Casal) i el Caga Tió de Nadal (previst pel 27 de desembre a les 12:00 h al Teatre Casal), ja que per tal de complir amb les mesures de seguretat i les ràtios establertes, aquestes activitats es fan inviables en aquests moments.


Us desitgem a totes i tots molta salut i energia, us mantindrem informades i informats,
  

Junta Directiva del Casal de Vilafranca

Al Casal estem d'obres!

23/12/20

​ENTITAT

L'entitat estem duent a terme el Programa Casal 2030 i continuem amb un seguit d'obres urgents, ja iniciades al 2016.

Actualment l'entitat estem duent a terme la primera etapa del Programa Casal 2030, aprovat en l'Assemblea Ordinària del passat 12 de desembre, amb l'objectiu de continuar amb el conjunt de millores dels edificis del Casal, que ja vam iniciar l'any 2016.

Enguany podem fer-hi un pas important, gràcies a la subvenció rebuda per part de la Generalitat de Catalunya amb una aportació de 53.500 €. Aquest import, sumat a la quota extraordinària domiciliada aquest mes de desembre, ens ha permès poder fer front a unes obres amb un cost total superior als 70.000 €, que milloren substancialment la seguretat dels nostres edificis i dels socis i sòcies que en feu ús.

Les obres que ara mateix s'estan realitzant són les següents:

 1. Rehabilitació de 2 galeries de l’edifici de la Rambla

 2. Millora del sistema d’incendis de tots els edificis

 3. Reconstrucció de la marquesina del teatre

 4. Restauració de la part superior de la façana de la Rambla

 5. Renovació de la torre de climatització del cinema

 6. Substitució dels tancaments de la sala 4 del carrer Migdia

 7. Redacció de l’avantprojecte de reforma del teatre

 8. Millora del sistema de ventilació dels vestidors de bàsquet


Aquestes obres està previst que, en la seva major part, finalitzin el 31 de desembre. 

Moltes gràcies per formar part del Casal!
 

El Casal hem participat en un TFM sobre "La crisi de la
Covid-19 en entitats ateneístiques"

23/12/20

​ENTITAT

El Casal participem en un TFM entorn de com ens ha afectat, com a entitat ateneística la crisi de la Covid-19.

 

El Casal hem participat en un interessant Treball de Final de Màster de l'alumne Bernat Picornell, sobre "La crisi de la Covid-19 en entitats ateneístiques". Us recomanem donar-hi un cop d'ull.

Nou format de participació de l'Escola de Dansa Assumpta Trens a La Marató de TV3

23/12/20

​ESCOLA DANSA ASSUMPTA TRENS

L'Escola de Dansa Assumpta Trens participa altra vegada a La Marató, però amb un format diferent adaptat a la Covid-19. 

 

A causa de la situació actual i de les diferents restriccions, enguany l'escola ha reinventat la tradicional actuació per La Marató de TV3 , en una petita mostra de dansa a través d'Instagram i de Youtube. A partir del 14 de desembre l'escola ha anat publicant petits vídeos de coreografies dels diferents grups de l’escola, per a seguir mostrant un any més el treball del primer trimestre i participar, tot i les dificultats de la pandèmia, un any més a La Marató de TV3.

El Casal rebem el 3r Premi Comunicació Associativa de la FAC

16/12/20

​ENTITAT 

Ahir l'entitat vam rebre el 3r Premi de Comunicació Assiociativa pel nou format de nostra Revista Casal

Ahir, 15 de desembre, l'entitat vam rebre el 3r Premi de Comunicació Associativa, en la 31a edició dels Premis Ateneus 2020 de la Federació d'Ateneus de Catalunya. 

 

El premi ens l'han atorgat en el marc de projecte "Toma'ns", en el qual hem creat la nova revista Casal, que consta de dues cares que permeten d'una banda donar tota la informació de l'entitat i de l'altra muntar també la Revista Casal, amb reportatges i curiositats.

Consulteu els acords de l'Assamblea General Ordinària

16/12/20

​ENTITAT 

Dissabte passat vam celebrar l'Assemblea General Ordinària de l'entitat

Cada any, com a entitat celebrem l'Assemblea General en la qual els nostres socis i sòcies, juntament amb la Junta Directiva decidim assambleàriament sobre el futur de l'entitat i també aprovem, o no, les activitats dutes a terme al llarg del 2019.

Consulteu els acords de l'Assemblea General Ordinària 2020

Acomiadem al casalista Lluís Santos

16/12/20

​ENTITAT 

Acomiadem un dels casalistes més implicats a la Secció Esportiva de l'entitat, Lluís Santos.

Dilluns vam acomiadar amb molt de sentiment un membre destacat de la família casalista, Lluís Santos. Cronista de la S.E.Casal durant molts anys, jugador pioner, entrenador, directiu i un gran militant de la secció.

Màrius Via va cedir en dipòsit una part del seu fons d’art a la nostra entitat

09/12/20

​ENTITAT 

El pintor Màrius Via ens va cedir en dipòsit una part de la seva obra al Casal de Vilafranca, la qual exposarem al gener de 2021 al vestíbul del Teatre Casal

El passat dia 1 de desembre, el pintor Màrius Via ens va cedir al Casal de Vilafranca, una part del seu fons d’art. Una cessió en dipòsit, que exposarem per tal de que pugui ser visitada i que vetlla pel patrimoni artístic de la comarca.

 

Màrius Via, ha tingut molts anys vinculació directa amb l’entitat i especialment amb la Secció de Belles Arts, en la que  ha estat molts anys professor, tal com de les activitats de Ioga i de gimnàstica de manteniment. Un Casalista al que al desembre de 2018, ja li vam retre homenatge per l’àmplia trajectòria del pintor en la nostra activitat cultural.

 

La cessió la composen set obres relacionades amb els paisatges vitivinícoles o el fruit de les vinyes, que seran exposades al vestíbul del Teatre Casal al mes de gener de 2021 i que posteriorment quedaran integrades al fons d’art de l’entitat.     

Acte simbòlic de l'aniversari dels Falcons

09/12/20

​ENTITAT 

El passat 8 de desembre els Falcons van celebrar un acte simbòlic d'saniversari adaptant-se a la situació actual de la Covid-19.

 

Cada 8 de desembre, els Falcons de Vilafranca celebren al nostre teatre el seu aniversari. Enguany, degut a la Covid-19, no s'ha pogut fer l'acte tal com de costum. Malgrat això, s'ha realitzat un acte simbòlic amb els grallers tocant als balcons de l'entitat.

Un petit homenatge a càrrec dels músics de la colla castellera.

Aquest any l'entitat iniciem una nova tradició exclusiva per als nostres socis i sòcies que esperem poder gaudir plegats durant moltes Nits de Reis!

02/12/20

​ENTITAT 

Aquest any 2020, el Casal durem els Reis a casa dels nostres socis i sòcies

 

 

Des del Casal volem fer un pas més en la integració de les tradicions vinculades a la cultura popular dins el calendari de l’entitat, tal i com ja vam iniciar amb el tió, i fer-ho en la línia de donar el màxim suport als infants i les seves famílies, especialment aquest any de la pandèmia.

Per això hem cregut que era el moment adequat per iniciar una nova tradició al Casal: La visita dels Reis Mags a la casa dels socis o sòcies la tarda vespre del dia 5, per lliurar personalment un present als més petits de la casa.

Una iniciativa exclusiva per a socis i sòcies del Casal i residents a Vilafranca, que tinguin fills o néts menors d’11 anys.

Com serà la visita?

Un patge reial i un Rei Mag es desplaçaran al domicili del soci o la sòcia que ens ho demani i portarà un regal que prèviament ens haureu portat a les oficines de l’entitat.

Els encarregats de fer la visita són uns Reis Mags ‘molt’ propers a la Junta del Casal, per tant, de la màxima confiança.

Només us demanem que tingueu en compte que aquella tarda o vespre els nostres Reis tindran molta feina i per tant no podran passar massa temps a cada casa, però si que lliuraran el regal personalment a cada infant.

Visitaran totes les cases?

Nosaltres farem tot el possible perquè així sigui, i per aquest motiu multipliquem tot el possible el nombre de ‘Melcior’ i ‘Gaspar’ que visitaran 100 cases dels socis.

En el cas que tinguéssim més peticions de visites que opcions de fer-les, es farà un sorteig entre totes les peticions a partir d’una lletra que s’escollirà aleatòriament. A partir d’aquella lletra corresponent a la inicial del cognom, es farà la llista de les 100 visites. Això sí, només visitarem la casa del soci o sòcia titular i no la d’altres membres de la família.

En cas de sorteig tindran preferència els socis donats d’alta al Casal abans de l’1 de desembre de 2020.

Com ens podem apuntar?

Les inscripcions seran del 14 al 23 de desembre per aquests tres mitjans:
 

 • Presencialment a les oficines de la Rambla Nostra Senyora 37, de 17h a 20h.

 • Enviant un missatge al canal Whatsapp 602 25 22 29

 • Enviant un mail a l’adreça oficines@casal.org


Ningú tindrà preferència per l’ordre d’inscripció, per tant, no cal que feu cues innecessàries a oficines el primer dia.

El dia 28 de desembre ens posarem en contacte amb vosaltres per indicar-vos els detalls de funcionament i com fer-nos arribar els regals entre el 29 i 31 de desembre.

El Casal ens sumem al dol per la mort de Josep Maria Mateu

25/11/20

​ENTITAT / SECCIÓ ESPORTIVA

Ahir vam saber la trista notícia de la mort de Josep Maria Mateu. Una persona clau a la història del bàsquet de la nostra comarca, vinculat al nostre club des de molt jove i professor de gimnàstica al Casal fins el darrer curs. Des d'aquí fem arribar una forta abraçada a tots els seus familiars i amics.

Dilluns passat dia 23 de novembre vam començar de nou les nostres activitats

25/11/20

 

ENTITAT

El Casal ens adaptem a la nova situació en respecte a la contenció de la COVID-19 i inaugurem l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal" en streaming des del nostre canal de Youtube

 

 

Divendres passat a les 20h del vespre, vam inaugurar per primera vegada en streaming al nostre canal de Youtube, l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal". La inauguració va comptar amb les intervencions de Jaume Coll, coordinador de l'any Carner, de l'historiador Joan Soler Bordes i amb la participació de l'actriu Lali Barenys i l'actor Agustí Sanllehí

 

Podeu veure la inauguració al nostre canal de Youtube, fent click a la imatge de la notícia

Èxit en la inauguració en streaming de l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal"

25/11/20

 

ENTITAT

El Casal ens adaptem a la nova situació en respecte a la contenció de la COVID-19 i inaugurem l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal" en streaming des del nostre canal de Youtube

 

 

Divendres passat a les 20h del vespre, vam inaugurar per primera vegada en streaming al nostre canal de Youtube, l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal". La inauguració va comptar amb les intervencions de Jaume Coll, coordinador de l'any Carner, de l'historiador Joan Soler Bordes i amb la participació de l'actriu Lali Barenys i l'actor Agustí Sanllehí

Podeu veure la inauguració al nostre canal de Youtube, fent click a la imatge de la notícia

Canvi de data Assemblea General 2020

18/11/20

ENTITAT

L'Assemblea General prevista per dilluns 23 de novembre, es posposa a dissabte 12 desembre  a les 10.30h en primera convocatòria i a les 11h en segona convocatòria. 

 

Per tal d’evitar noves suspensions de l’Assemblea es convoca presencialment i telemàticament mitjançant una aplicació de la Federació d’Ateneus de Catalunya. Per tant, tots aquells que ho desitgin i ho sol·licitin tal i com comunicarem de forma més detallada la setmana vinent, podran accedir a l’Assemblea i exercir el seu dret a vot de forma telemàtica sense haver de desplaçar-se a l’entitat. En el cas de que les autoritats mantinguessin la restricció de poder programar l’activitat amb presència dels socis, com és el cas d’una assemblea, aquesta es mantindria exclusivament en el format virtual.

 

Us informarem properament de tots els detalls.

Adquiriu el nou marxandatge de la S.E.Casal

11/11/20

SECCIÓ ESPORTIVA

Demà dijous dia 12 de novembre de 19h a 20h, teniu la oportunitat d'adquirir al Pavelló Joan Marquès la nova mascareta de la Secció Esportiva  i els altres elements de marxandatge del Club.

 

Enguany i degut a la situació que vivim, la Secció Esportiva ha incorporat, a part d'altres novetats, mascaretes de la secció en el seu marxandatge. Demà de 19h a 20h, totes aquelles persones del club i externes que així ho vulguin, podran adquirir el marxendatge complet al Pavelló Joan Marquès.

Inaugurem en streaming l'exposició "Carner, els Jocs Florals i el Casal"

11/11/20

ENTITAT

 

 El proper divendres 20 de novembre el Casal de Vilafranca inaugurem en streaming des del nostre canal de Youtube l’exposició: “Carner, els Jocs Florals i el Casal”

 

 

El proper divendres 20 de novembre a les 20h el Casal de Vilafranca inaugurarem en streamig a través del del nostre canal de Youtube l’ exposició: “Carner, els Jocs Florals i el Casal”. L’exposició mostra els lligams de l’entitat amb Josep Carner a inicis del segle XX, quan el Casal cercavem la seva identitat cultural amb iniciatives com els Jocs Florals de Penedès, els quals s’apropaven a figures cabdals de la literatura catalana com ho era Carner.

 

 a inauguració comptarà amb les intervencions de Jaume Coll, coordinador de l'any Carner, de l'historiador Joan Soler Bordes i amb la participació de l'actriu Lali Barenys i l'actor Agustí Sanllehí, que llegiran textos de l’autor.

 

 Aquesta exposició estava programada per estar penjada al Vestíbul del Teatre Casal i oberta al públic fins al 3 de gener, però deguda a la situació actual i les noves mesures de restricció al territori de Catalunya, queda oberta la possibilitat d’ampliació del termini per tal que tothom la pugui anar a veure.

Canvis a la programació teatral davant les noves mesures de restricció al territori de Catalunya

06/11/2020

ENTITAT

 

Davant la incertesa de l’evolució de les noves mesures de restricció al territori de Catalunya durant el que resta de mes de novembre, l’entitat ha decidit fer alguns canvis a la programació teatral per adequar-la a possibles escenaris de futur.

 

 L’espectacle UNA NIT AMB EL MAG LARI es reprograma el dissabte 6 de febrer. També canvia l’hora de la doble sessió́ que es farà̀ a les 18:00h i a les 20:30h, d’acord amb la normativa de restricció de mobilitat nocturna.

 

A aquelles persones que no els vagi bé el canvi de data, se’ls retornarà̀ l’import de les entrades pel mateix canal pel que van ser adquirides.

 

 El concert PER QUÈ ENS AGRADA BRUCE SPRINGTEEN? de Manel Fuentes, queda anul·lat fins que no es trobi una nova data per tal de reprogramar-lo.

 

L’import de les entrades se us retornarà̀ pel mateix canal pel que van ser adquirides.

 

 El concert de LLUÍS GAVALDÀ I JOAN PAU CHAVES canvia d’horari i es farà̀ a les 20:30h, per tal d’adaptar horaris a la normativa de restricció de mobilitat nocturna.

 

Preguntes i aclariments a les oficines del Casal de 17:00h a 20:00h, al telèfon 93 890 01 23 o al WhatsApp 602 25 22 29.